14 Απρ 2010

Αυστραλία, Επανεξέταση της απαγόρευσης της ΛεΠΑΤ αιμοδοσίας

Ο Ερυθρός Σταυρός της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι θα επανεξετάσει την απαγόρευση της ΛεΠΑΤ αιμοδοσίας.

Επί του παρόντος, οι ΛεΠΑΤ δεν μπορούν να δώσουν αίμα, αν είχαν σεξουαλική επαφή με άλλη γυναίκα, άνδρα τους τελευταίους 12 μήνες.
Η οργάνωση δέχεται πιέσεις από ΛεΠΑΤ και ομάδες για το hiv aids ώστε να επανεξετάσει την πολιτική της των τελευταίων χρονιών.

Ο εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού της Αυστραλίας, Nick McGowan είπε στη MCV ότι θα γίνει η αναθεώρηση.
Είπε συγκεκριμένα: «Πιστεύουμε ότι είναι μια καλή στιγμή για να επανεξεταστεί αυτή η πολιτική».
"Υπάρχει μια ιδιαίτερη ανησυχία ... για την ασφάλεια των προμηθειών αίματος της Αυστραλίας. Αυτός είναι ο πρωταρχικός στόχος, η παροχή ασφαλούς αίματος στην Αυστραλία".

Αρκετές χρονιές πριν, ένας γκέι δότης, ο Michael Cain άσκησε δίωξη κατά των διακρίσεων, κατά της υπηρεσίας αιμοδοσίας.


Ισχυρίστηκε ότι εισήγαγε διακρίσεις η απαγόρευση της ΛεΠΑΤ αιμοδοσίας και ότι η πολιτική της απαγόρευσης πρέπει να ισχύσει για όσες-ους κάνουν επισφαλές σεξ.
Η απαγόρευση αυτή επιβεβαιώθηκε τον περασμένο Μάιο, αλλά ο Cain συνεργάζεται με την ΛεΠΑΤ ομάδα “Tasmanian” για τη συνέχιση της εκστρατείας.


Τον Μάρτιο, 17 γερουσιαστίνες-ες του Δημοκρατικού κόμματος και μια ανεξάρτητη καλούν να τερματιστεί στις ΗΠΑ η απαγόρευση αιμοδοσίας από ΛεΠΑΤ.
Η νομοθεσία του 1983 είναι «ξεπερασμένη, ιατρικά και επιστημονικά ανορθολογική», υποστήριξαν σε επιστολή προς τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ
Οι ΛεΠΑΤ αντιμετωπίζουν επίσης την απαγόρευση αιμοδοσίας στην Αγγλία. Η αναθεώρηση της πολιτικής πρόκειται να ολοκληρωθεί αυτή τη χρονιά.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 13.4.10 και το μεταφράσαμε, από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/04/13/australian-red-cross-to-review-blood-ban/