20 Απρ 2010

Πρώτες οι λεσβίες υπέγραψαν το πιστοποιητικό γέννησης

Ένα ζευγάρι λεσβιών που έχουν μια κόρη με τεχνητή γονιμοποίηση, έγιναν το πρώτο ΛεΠΑΤ ζευγάρι που αναφέρονται τα ονόματα και των δύο στο πιστοποιητικό γέννησης της κόρης τες.

Η κ Natalie Woods, 38, και η Elizabeth Knowles, 47, από το Brighton, είναι οι πρώτες που επωφελούνται από τη νέα νομοθεσία για queer γονείς.
Η κόρη τες, Lily-May Betty Woods, γεννήθηκε από την κ. Woods, η οποία εργάζεται για ΛεΠΑΤ στο Brighton.

Η νομοθεσία Ανθρώπινης Γονιμοποίησης και Εμβρυολογίας 2008 κατήργησε τις λέξεις “μητέρα-πατέρας” καταγράφοντας και τα δυο ονόματα των γονέων.

Πριν την αλλαγή της νομοθεσίας, ζευγάρια που ήταν στην ίδια κατάσταση με την κα Woods και την κ. Knowles» έπρεπε να πάνε στο δικαστήριο για να αναγνωριστούν ως μη βιολογικές μητέρες.

Όσες έχουν ή δεν έχουν Σύμφωνο Συμβίωσης και δεν είναι είναι βιολογικές γονείς ή απέκτησαν το παιδί με τεχνητή γονιμοποίηση, τώρα αυτόματα καταγράφονται στο πιστοποιητικό γέννησης, εάν δεν προβούν σε γραπτή ένσταση.

Λεσβίες που απέκτησαν παιδί με τεχνητή γονιμοποίηση μπορούν να διορίσουν την συντρόφισά τες ως δεύτερη μητέρα, ανεξαρτήτως από το αν έχουν Σύμφωνο Συμβίωσης ή όχι.

Η εφημερίδα Daily Telegraph αναφέρει ότι μετά την υπογραφή στο μητρώο του ληξιαρχείου, η κα Woods είπε: "Είναι φανταστικό, είναι ένα ορόσημο. Σε σύγκριση με το να πρέπει να περάσουμε από τα δικαστήρια, αυτό είναι πραγματικά ένας απλός τρόπος, όπως πρέπει να είναι κάθε διαδικασία.
«Ξεκινήσαμε μαζί αυτό το ταξίδι μαζί γι 'αυτό είναι αρμόζον-ταιριαστό να μπορούμε να υπογράψουμε μαζί στο μητρώο του ληξειαρχείου.

«Είναι επίσης θετικό το γεγονός ότι δεν έχουμε καμία έγνοια και ανησυχία, να είμαι η μόνη νόμιμη μητέρα.
“Το γεγονός ότι και οι δύο ΛεΠΑΤ γονείς μπορούν να καταγράφονται-εμφανίζονται στο πιστοποιητικό γέννησης δείχνει πως η ΛεΠΑΤ οικογένεια γίνεται όλο και πιο αποδεκτή".

Η κ. Wood πρόσθεσε ότι το ζευγάρι έχει αντιμετωπίσει δυσάρεστες παρατηρήσεις-σχόλια-δηλώσεις για την απόφασή τες να αναθρέψουν μια κόρη μαζί.

Είπε: «Ένα παιδί χρειάζεται άνευ όρων αγάπη και αυτό είναι που η Betty και εγώ προσφέρουμε στη Lily- May με επίμονη προκαταρκτική εργασία-έργο.

"Δυστυχώς κάποιες-οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν ότι - έχουν υπάρξει λεσβοφοβικά σχόλια από εδώ κι από εκεί και οι γονείς μου δεν είναι κοντά μου, έτσι δεν διαδραματίζουν κάποιο ρόλο στη ζωή μου, λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού μου".
"Έχουν χάσει την δυνατότητα να γνωρίσουν την υπέροχη και όμορφη κόρη μας".

Μια άλλη πρόσφατη αλλαγή της νομοθεσίας σημαίνει ότι, οι ΛεΠΑΤ θα είναι πιο εύκολο να αναγνωριστούν ως οι γονείς των παιδιών που γεννιούνται από αναπληρωματικές-παρένθετες μητέρες.

Έως ένα μήνα πριν, μόνο ετερόφυλα παντρεμένα ζευγάρια μπορούσαν να είναι γονείς των παιδιών που γεννήθηκαν από αναπληρωματική-παρένθετη μητέρα, αλλά η αλλαγή στις 6 Απριλίου έδωσε αυτό το δικαίωμα και σε όλα τα ζευγάρια ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού και αν έχουν τελέσει γάμο ή όχι.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 19.4.10 και το μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/04/19/lesbian-couple-are-first-to-jointly-sign-birth-certificate/