14 Απρ 2010

Η Γαλλία καταδικάζει το Βατικανό για τις κατηγορίες

Η Γαλλία καταδικάζει το Βατικανό που κατηγορεί ΛεΠΑΤ ιερείς.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας αποκάλεσαι "απαράδεκτη" τη δήλωση του γραμματέα της πολιτείας του Βατικανό αυτή την εβδομάδα που έθεσε την κύρια ευθύνη για τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών σε ΛεΠΑΤ ιερείς.

AFP - Η Γαλλία καταδίκασε στις 7.4.10 το Βατικανό που κατηγόρησε ΛεΠΑΤ ιερείς για το σκάνδαλο παιδεραστίας, λέγοντας ότι ήταν "απαράδεκτο" να τα συνδέσει και τα δύο μαζί.

"Πρόκειται για μια απαράδεκτη σύνδεση, και την καταδικάζουμε", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Bernard Valero.

Ο Καρδινάλιος Tarcisio Bertone, γραμματέας της πολιτείας του Βατικανό, προκάλεσε οργή όταν είπε τη Δευτέρα ότι ο ομοερωτισμός και όχι η αγαμία των κληρικών, είναι υπαίτιος για την κρίση της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών που περιβάλλει την Καθολική Εκκλησία.

Οι παρατηρήσεις αναζοπύρωσαν αμέσως οργή για το χειρισμό των ισχυρισμών του Βατικανό ότι η ιεραρχία της εκκλησίας εργάστηκε για να καλύψει έως και εγκλήματα παιδεραστίας που διαπράχθησαν από ιερείς της.

Η Γαλλία, όπου καθολικισμός είναι η πλειοψηφούσα θρησκεία, ήταν η πρώτη χώρα που έθεσε την κριτική κατά τη διάρκεια των παρατηρήσεων που έχουν επίσης εξοργίσει και ΛεΠΑΤ μη κυβερνητικές οργανώσεις, ομάδες και ακτιβίστριες-ες.

"Η Γαλλία συμμετέχει σταθερά στον αγώνα κατά των διακρίσεων και προκαταλήψεων που συνδέονται με τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα του κοινωνικού φύλου", δήλωσε στα ΜΜΕ ο κ. Valero.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Σαντιάγο της Χιλής, τη Δευτέρα, ο Bertone, δήλωσε: "Πολλές ψυχολόγισες-οι, ψυχιάτρισες-οι έχουν αποδείξει ότι δεν υπάρχει σχέση μεταξύ αγαμίας και παιδοφιλίας».

"Αλλά πολλές άλλες-οι απέδειξαν, και μου το είπαν πρόσφατα, ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ ομοερωτισμού και παιδεραστίας. Αυτό είναι αλήθεια, αυτό είναι το πρόβλημα", δήλωσε ο δεύτερος τη τάξη του Βατικανό.

Στην Ιταλία, ΛεΠΑΤ ακτιβίστριες-ες είναι έξαλλες-οι και κατηγόρησαν τον καρδινάλιο πως προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή από την εγκληματική συμπεριφορά των ιερέων στον ομοερωτισμό.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 14.4.10 και το μεταφράσαμε από την France24.com, στην http://www.france24.com/en/20100414-france-condemns-vatican-blaming-gay-priests-valero-bertone-scandal-catholic-church-abuse-homosexuality