21 Απρ 2010

Λεσβοφοβία στα θρησκευτικά σχολεία της Ιρλανδίας

Μια ένωση καθηγητριών-ων της Ιρλανδίας λέει ότι η νομοθεσία περί Ισότητας επιτρέπει στα θρησκευτικά σχολεία να κάνουν διακρίσεις κατά των ΛεΠΑΤ δασκαλισών-ων.

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Ιρλανδικού Εθνικού Οργανισμού Καθηγητριώνν-ω (ΙΝΤΟ), Noel Ward, δήλωσε ότι η εξαίρεση-απαλλαγή των θρησκευτικών σχολείων από την νομοθεσία ισότητας στην απασχόληση σημαίνει ότι μπορεί να απολύσουν μια δασκάλα-ο που "υπονομεύει-κλονίζει -υποσκάπτει" το θρησκευτικό ήθος τους.

Το τμήμα 37 της νομοθεσίας περί ισότητας στην απασχόληση επιτρέπει θρησκευτικά σχολεία να λάβουν "λογικώς αναγκαία» μέτρα για την αποτροπή μιας μισθωτής-ου ή μελλοντικής εργαζόμενης-ου “να θέσουν σε κίνδυνο" το θρησκευτικό ήθος του.

Ο κ. Ward είπε στο συνέδριο INTO ότι υπήρχουν αποδεικτικά στοιχεία πως ΛεΠΑΤ δασκάλες-οι δέχτηκαν διακρίσεις με αποκλειστική και μόνη αιτία τον σεξουαλικού τες προσανατολισμό παρά για την "υπονόμευση-κλονισμό" του ήθους του σχολείου με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

Αμφισβήτησε για το πώς θα αντιδράσουν τα θρησκευτικά σχολεία και ιερείς που καταλαμβάνουν θέσεις στα διοικητικά συμβούλια αυτών των σχολείων εάν μια καθηγήτρια-ης δηλώσει την πρόθεσή της να κάνει Σύμφωνο Συμβίωσης και είπε πως καθηγήτριες-ες ήταν αναγκασμένες-οι να κρύβουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό τες.

Ο κ. Ward, δήλωσε: «Πώς είναι δυνατόν μια δασκάλα-ος απλά με το να είναι λεσβία να υπονομεύει το ήθος ενός σχολείου; Τι είδους αδύναμο, αβέβαιο ήθος είναι αυτό που μπορεί να υπονομευθεί μόνο και μόνο επειδή όλες-οι γνωρίζουμε ότι δασκάλα είναι λεσβία;"
Το συνέδριο ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση να καταδικαστεί ως λάθος η εξαίρεση-απαλλαγή και να ζητηθεί η απομάκρυνσή της.


Το βρήκαμε στις 8.4.10 και το μεταφράσαμε http://www.pinknews.co.uk/2010/04/08/irish-union-says-schools-are-allowed-to-discriminate-against-gay-teachers/