23 Απρ 2010

Το ΛεΠΑΤ διαζύγιο αναγνωρίζει τον ΛεΠΑΤ γάμο

Ένας δικηγόρος του ΛεΠΑΤ ζευγαριού που προσπαθεί να πάρει διαζύγιο στο Τέξας υποστήριξε ότι αυτό θα ενισχύσει ουσιαστικά την απαγόρευση του ΛεΠΑΤ γάμου από το κράτος.
Το ανώνυμο ΛεΠΑΤ ζευγάρι τέλεσε γάμο στη Μασαχουσέτη το 2006 και στη συνέχεια επέστρεψε στο Ντάλας. Ο δικαστής του χορήγησε το διαζύγιο τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά η απόφαση αμφισβητήθηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα Greg Abbott.

Ο κ. Abbott ισχυρίζεται ότι το να επιτρέψει το διαζύγιο θα σήμαινε ότι το Τέξας αναγνωρίζει το ΛεΠΑΤ γάμο. Η πολιτεία έχει ρητή συνταγματική απαγόρευση της πρακτικής, που υποστηρίζεται από το 75 τοις εκατό των ψηφοφόρων το 2005.

Χθες, ο Jody Scheske, ένας πληρεξούσιος για την μια πλευρά του ζευγαριού, είπε σε μια δήλωση προς το εφετείο, ότι παραβιάζει την απαγόρευση, επιτρέποντας στο ΛεΠΑΤ ζευγάρι το διαζύγιο στην πραγματικότητα επικυρώνει τον ΛεΠΑΤ γάμο.

Ο κ. Scheske δήλωσε: "Ο πελάτης μου είναι ένας παντρεμένος άντρας και χρειάζεται το διαζύγιο. Αλλά, για τις δράσεις του γενικού εισαγγελέα, θα υπάρχει ήδη ένα λιγότερος ΛεΠΑΤ γάμος στο Τέξας."
Ο σύντροφος που ζήτησε το διαζύγιο είναι σε θέση να το λάβει στη Μασαχουσέτη, επειδή είναι κάτοικος του Dallas County.


Ο Jimmy Blacklock, βοηθός γενικού νομικού συμβούλου για το γενικό εισαγγελέα, ισχυρίστηκε: «Οι σύζυγοι δεν μπορούν να πάρουν διαζύγιο επειδή δεν είναι παντρεμένοι. Εάν δεν είστε μέρος ενός γάμου, δεν μπορείτε να πάρετε διαζύγιο."
Ο κ. Abbott αμφισβητεί, επίσης, ένα διαζύγιο που χορηγείθηκε σε ένα λεσβιακό ζευγάρι.

Ωστόσο, ο κ. Abbott, δήλωσε: «Ένα διαζύγιο είναι ένας τέλος ή μια λήξη-αποτέλεσμα ενός νομικώς έγκυρου γάμου.

"Σε αυτήν την περίπτωση δεν υπήρξε νομικώς έγκυρος γάμος αναγνωρισμένος από την πολιτεία του Τέξας. Το Τέξας δεν μπορεί να έχει ένα λάθος προηγούμενο στα βιβλία του που επικυρώνει μια παράνομη νομοθεσία".

Η Angelique Naylor και η Sabina Daly, οι οποίες νυμφεύθηκαν στη Μασαχουσέτη το 2004 και έχουν παιδοθετήσει, πήραν διαζύγιο από έναν δικαστή στο Ώστιν το Φεβρουάριο 2010.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 22.4.10 και το μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/04/22/allowing-gay-divorce-strengthens-texas-gay-marriage-ban/