7 Απρ 2010

Ένας ακόμη βιασμός μιας λεσβίας για να "θεραπευθεί"

Ένας Νοτιοαφρικανός βρίσκεται σε δίκη κατηγορούμενος για το βιασμό μιας λεσβίας για να "τη μεταστρέψει σε γυναίκα».

Ο 43χρονος Andile Ngcoza, από την Gugulethu, κατηγορείται ότι έσυρε την 30χρονη λεσβία σε καλύβα την ξυλοφόρτωσε και την βίασε κατ ' επανάληψη, ανέφερε η εφημερίδα Independent της Νότιας Αφρικής.

Η φερόμενη επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 2.4.10 το βράδυ και ο Ngcoza εμφανίστηκε στο δικαστήριο σήμερα με την κατηγορία του βιασμού, επίθεσης με πρόθεση να προκαλέσει σοβαρές σωματικές βλάβες και απαγωγή.

Η φερόμενη λεσβία-θύμα του Ngcoza είπε ότι τον γνωρίζει εδώ και χρόνια και κάπνισαν ένα τσιγάρο το βράδυ της επίθεσης.

Στη συνέχεια φέρεται πως την τράβηξε στη καλύβα του και κλείδωσε την πόρτα πριν από ξυλοδαρμό και βιασμό της.

Στη γειτονιά άκουσαν το θόρυβο που ερχόταν από την καλύβα και με κλωτσιές άνοιξαν την πόρτα για να σώσουν το θύμα.

Η φερόμενη λεσβία-θύμα, που είναι ανοικτά λεσβία, είπε πως ο Ngcoza απείλησε να την σκοτώσει και είπε ότι θα την αφήσει έγκυο για να της "δείξει" πως είναι γυναίκα.

Η εισαγγελέας της υπόθεσης, Nazley January, ζήτησε να αναβληθεί η υπόθεση ως τις 13 Απριλίου επειδή δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα για την αίτηση αποφυλάκισης με εγγύηση.

Μια έκθεση-αναφορά που κυκλοφόρησε το Μάρτιο 2009 υποδεικνύει ότι υπάρχει μια αύξηση των «διορθωτικών βιασμών» και επιθέσεων σε λεσβίες στη Νότια Αφρική.

Η ΜΚΟ ActionAid είπε πως λεσβίες στο Johannesburg και το Cape Town, υπέφεραν από την αύξηση λεσβοφοβικών επιθέσεων και σεξουαλικών επιθέσεων-προσβολών οι οποίες θεωρούνται ως μία μορφή τιμωρίας ή «θεραπείας».

Στοιχεία υποδηλώνουν ότι υπάρχουν περίπου 500.000 βιασμοί στη Νότια Αφρική κάθε χρόνο και για κάθε 25 άνδρες που κατηγορούνται για βιασμούς στη χώρα, οι 24 δεν καταδικάζονται.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 6.4.10 και το μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/04/06/man-accused-of-raping-south-african-lesbian/