26 Απρ 2010

Η Εκκλησία της Σκωτίας κάνει εμπάργκο στις ΛεΠΑΤ

Η Εκκλησία της Σκωτίας θα εξετάσει το ενδεχόμενο απαγόρευσης των κληρικών που έχουν σεξουαλικές σχέσεις εκτός γάμου, ως έναν τρόπο να ασχοληθεί με τις ΛεΠΑΤ αγγλικανές κληρικές-ους.

Η πρόταση είναι να εκληφθεί ως ένας τρόπος ώστε να διατηρήσει εμπάργκο σε αγγλικανές κληρικές-ους που κάνουν ομοερωτικό σεξ, χωρίς να παραβιάσει την νομοθεσία κατά των διακρίσεων.

Νομικώς, το σύμφωνο συμβίωσης αντιμετωπίζεται ως ισότιμο του γάμου. Δεν είναι σαφές εάν η εκκλησία θα συμμορφωθεί με την νομοθεσία.

Η εκκλησία έχει στις 26.4.10 ένα μορατόριουμ *Α για τη χειροτονία ενός νέου γκέι αγγλικανού κληρικού, μετά τη χειροτονία του Rev Scott Rennie σε μια εκκλησία στο Aberdeen, ως μειοψηφούσα άποψη της τελευταίας χρονιάς.

Η γερουσία της Εκκλησίας βρίσκεται σε διαβούλευση τώρα με τις πρεσβυτέριες-ους για τις απόψεις τες στο κατά πόσον θα πρέπει να επιτρέπονται οι ΛεΠΑΤ αγγλικανές κληρικές-οι και κατά πόσο ο ομοερωτισμός συμφωνεί με την διδασκαλία της εκκλησίας.

Εφημερίδες και περιοδικά αναφέρουν ότι ένα έγγραφο που αποστάλθηκε προς τις πρεσβυτέριες-ους λέει: "Η εκκλησία δεν είναι απρόσβλητη από το αστικό δίκαιο στα θέματα της απασχόλησης, όπως οι διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού".

«Οι νομικές-οι σύμβουλοι διαφωνούν για το κατά πόσον θα είναι ευκολότερο για την εκκλησία να υπερασπιστεί την απαγόρευση όλων των σεξουαλικών σχέσεων εκτός γάμου.

"Εάν η εκκλησία είχε μια άποψη σχετικά με το ζήτημα του ομοερωτισμού, μπορεί να ήταν δυνατό να υποστηριχθεί ότι η απαγόρευση θα ήταν ένα αναλογικό μέσο για συμμόρφωση με το δόγμα της θρησκείας".

Ρώτησε επίσης αν η εκκλησία πρέπει να βλέπει τον ομοερωτισμό ως αμαρτία ή ως μια από τις πολλές παραλλαγές που δημιουργήθηκαν από τον Θεό.

Την περασμένη εβδομάδα, η εκκλησία πραγματοποίησε μυστική ψηφοφορία από τις αγγλικανές ιέρισες-εις και τις πρεσβυτέριες-ους για το αν θα πρέπει να επιτρέψουν σε ΛεΠΑΤ να χειροτονούνται.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας θα αποκαλυφθούν την επόμενη χρονιά, μαζί με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας των μελών της εκκλησίας σε όλη τη χώρα.

Μια ειδική επιτροπή της εκκλησίας επί του παρόντος επανεξετάζει το θέμα.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 26.4.10 και το μεταφράσαμε από την Pink News, στην http://www.pinknews.co.uk/2010/04/26/church-of-scotland-could-ban-ministers-who-have-sex-outside-marriage/

*Α Η αναστολή συνεχιζόμενης δραστηριότητας.