6 Απρ 2010

Συνελήφθησαν σωματέμποροι, κρατούσαν κοπέλα σε συνθήκες σκλαβιάς

Συνελήφθησαν σωματέμποροι, κρατούσαν κοπέλα σε συνθήκες σκλαβιάς

Τη σύλληψη ενός ζευγαριού Νιγηριανών, οι οποίοι κρατούσαν μια νεαρή συμπατριώτισσα τους κλειδωμένη σε δωμάτιο και την υποχρέωναν να εργάζεται, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι συλλήψεις έγιναν ύστερα από τηλεφώνημα της 21χρονης κοπέλας, η οποία κάλεσε την άμεση δράση, ζητώντας βοήθεια. Η αστυνομία μετέβη στη διεύθυνση που της έδωσε η γυναίκα και την απελευθέρωσαν, συλλαμβάνοντας τους δυνάστες της. Ήταν χτυπημένη στο πρόσωπο.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι κύκλωμα σωματεμπορίας προσέγγισε πριν από επτά μήνες το θύμα, στη Νιγηρία και την έπεισαν να μεταναστεύσει στην Ελλάδα. Όταν έφτασε -και αφού ζήτησε πολιτικό άσυλο- την παρέλαβαν οι δύο σωματέμποροι, 39 και 29 ετών, οι οποίοι την ξυλοκόπησαν επανειλημμένα, απείλησαν τη ζωή της και την υποχρέωσαν να εργάζεται στο σεξ.

Ανήμερα το Πάσχα, αρνήθηκε να συνεχίσει να εργάζεται στο σεξ, με αποτέλεσμα να υποστεί νέο ξυλοδαρμό. Κατάφερε, όμως, να τηλεφωνήσει στην Αστυνομία χωρίς να γίνει αντιληπτή. Η κοπέλα είπε ότι είχε δώσει στους προαγωγούς της συνολικά 5.000 ευρώ. Από έρευνα στο σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4.150 Ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.

Το θύμα φιλοξενείται σε ξενώνα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.


Το βρήκαμε στις 5.4.10 στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία στην http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=148374