21 Απρ 2010

Η δίκη για τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου

Συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου

Δια τηλεφώνου ενημέρωσαν Κορκονέας - Σαραλιώτης το κέντρο επιχειρήσεων

Με αποτέλεσμα να μην έχει καταγραφεί η επικοινωνία

Μέσω του τηλεφώνου και όχι του ασυρμάτου ενημέρωσαν οι Επ. Κορκονέας και Βασ. Σαραλιώτης το κέντρο επιχειρήσεων της αστυνομίας για το τι συνέβη το βράδυ του φόνου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καταγραφή όσων είπαν. Αυτό κατέθεσε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Άμφισσας ο αστυνομικός, Ανδρέας Μπατσούλας, χειριστής στο κέντρο επιχειρήσεων το βράδυ του περιστατικού.

Είπε ότι αμέσως μετά την ενημέρωση του κέντρου, από τους δύο κατηγορούμενους, ότι το περιπολικό στο οποίο επέβαιναν δέχτηκε επίθεση και αφού είπαν το σημείο στο οποίο βρίσκονταν, τους ζητήθηκε να απομακρυνθούν. Ο αξιωματικός που είχε βάρδια στο κέντρο επιχειρήσεων ζήτησε -μέσω του μάρτυρα- από τους δύο ειδικούς φρουρούς να του τηλεφωνήσουν, με αποτέλεσμα στις καταγεγραμμένες συνομιλίες να μην υπάρχει περιγραφή για το τι συνέβη εκείνο το βράδυ. Ο Αν. Μπατσούλας εξήγησε ότι ο ίδιος δεν έλαβε ποτέ γνώση των λεπτομερειών και διευκρίνισε ότι οι τηλεφωνικές επικοινωνίες δεν καταγράφονται.

Απαντώντας σε ερώτηση του συνηγόρου υπεράσπισης, υποστήριξε πως σε περίπτωση που το περιπολικό είχε δεχτεί επίθεση από περίπου 15 άτομα "ο χειρισμός ενός τέτοιου περιστατικού είναι καθαρά θέμα στιγμής. Θα μπορούσαν αν ήθελαν να επιληφθούν εφόσον έκριναν ότι θα φέρουν σε πέρας το περιστατικό. Έχουν καθήκον να προχωρήσουν σε συλλήψεις, όμως υπάρχουν και φορές που συνάδελφοι δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο".

Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη με την εξέταση του γονιών του Επαμεινώνδα Κορκονέα.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 21.4.10 στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία στην http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=153576