26 Απρ 2010

Helsingin Sanomat, η Φιλανδία θα πει, ναι στον ΛεΠΑΤ γάμο και παιδοθεσία

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών της Φινλανδίας την επόμενη χρονιά, η πλειοψηφία της κυβέρνησης αναμένεται να εφαρμόσει την υποστήριξη της στην ουδετεροποίηση του φύλου στο γάμο και στην παιδοθεσία.

Μια έρευνα της εφημερίδας “Helsingin Sanomat” αποκάλυψε ότι υπάρχει μικρή αντίρηση στο να επιτρέπει σε ΛεΠΑΤ ζευγάρια να παιδοθετούν.

Η μελέτη της εφημερίδας διαπίστωσε ότι τα μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα είχαν ελάχιστες αντιρρήσεις για την παιδοθεσία από ΛεΠΑΤ ζευγάρια, μόνο τα κόμματα “True Finns-Αληθινές Φινλανδές-οι” και Χριστιανικός Σύνδεσμος-Christian League” αντιτίθενται στην αλλαγή της νομοθεσίας.

Όλες οι υποψήφιες-οι στην ηγεσία του κυβερνώντος Κεντρώου κόμματος, εκτός από τον Paavo Väyrynen, τάχθηκαν υπέρ της ιδέας, καθώς και το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα μαζί με το συντηρητικό κόμμα του Εθνικού Συνασπισμού ήταν επίσης θετικά στην ιδέα.

Ο γραμματέας του Κόμματος του Εθνικού Συνασπισμού, Taru Tujunen είπε, είναι μια πρωτοβουλία που θα προωθήσουν στο συνέδριο του κόμματος και θα απαιτήσουν την ουδετερεοποίηση του φύλου στο γάμο. Το SDP θα κάνει επίσης παρόμοιες εκκλήσεις για τα δικαιώματα παιδοθεσίας για τα ΛεΠΑΤ ζευγάρια φύλου κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του κόμματός τον Μάϊο 2010.

Η ιδέα της ουδετεροποίησης του φύλου στο γάμο τέθηκε για πρώτη φορά από τον Oras Tynkkynen του Πράσινου Συνδέσμου-Green League την περασμένη χρονιά, ενώ ο γραμματέας του κόμματος Panu Laturi δήλωσε: «Η παρούσα νομοθεσία για τον γάμο δημιουργεί διακρίσεις. Τα ΛεΠΑΤ ζευγάρια εξακολουθούν να μην έχουν το δικαίωμα να νυμφευθούν το πρόσωπο που αγαπούν".


Το άρθρο το βρήκαμε στις 23.4.10 και το μεταφράσαμε, από την http://www.icenews.is/index.php/2010/04/23/finnish-parliamentary-support-for-gay-marriage-and-adoption-rights/