19 Απρ 2010

Δικαιώματα υγείας στα queer ζευγάρια, δίνουν οι ΗΠΑ

Ο Πρόεδρος Ομπάμα θα δώσει στα ΛεΠΑΤ ζευγάρια, τα ίδια δικαιώματα στον τομέα της υγείας.

Όσες αγαπιούνται, και αδυνατούν να ενεργήσουν ως νομικές αντικαστάτριες εάν η σύντροφισά τες δεν είναι ικανή.

Το 2007, η Janice Langbehn που κατοικεί στη Φλώριδα είχε αποτραπεί από το να δει την σύντρόφισά της με την οποία ήταν μαζί εδώ 17 χρονιές, καθώς αυτή πέθαινε στο νοσοκομείο με ανεύρυσμα στον εγκέφαλο.

Το ζευγάρι είχε παιδοθετήσει τρία παιδιά και ήταν σε διακοπές όταν ηLisa Pond αρρώστησε. Τις κράτησαν χωριστά παρά το ότι η κα Pond είχε περάσει στο συμβόλαιο υγείας την κα. Janice Langbehn ως συντρόφισά της.

Η κα Langbehn άσκησε αγωγή στο νοσοκομείο Jackson Memorial Hospital στο Μαϊάμι, αλλά το δικαστήριο απέρριψε την υπόθεση.

Ο Joe Solmonese, πρόεδρος της καμπάνιας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είπε: «Διακρίσεις αντιμετωπίζουν σε κάθε πτυχή της ζωής οι λεσβίες, γκέι, αμφισεξουαλικές και τρανς, συμπεριλαμβανομένων των περίοδων κρίσης και των ασθενειών, όταν χρειαζόμαστε τις αγαπημένες μας κοντά μας περισσότερο από ποτέ.

"Καμιά δεν πρέπει να βιώσει αυτό που συνέβη στην οικογένεια Pond-Langbehn-Pond, και με τη δράση αυτή σήμερα ο πρόεδρος θα βοηθήσει ώστε οι ταπεινώσεις που αντιμετώπισαν η κα. Janice και τα παιδιά της δεν θα συμβούν σε άλλη οικογένεια".


Το άρθρο το βρήκαμε στις 16.4.10 και το μεταφράσαμε, από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/04/16/obama-gives-gay-partners-equal-healthcare-rights/