13 Απρ 2010

Έρευνες για τη δολοφονία τουTerre blanche

Η αστυνομία της Νότιας Αφρικής ερευνά κατά πόσον υπάρχει σύνδεση με κάποιον γκέι για τη δολοφονία του ρατσιστή Eugene Terre'blanche.

Ένας δικηγόρος που εκπροσωπεί τους δύο εργάτες που κατηγορούνται για τη δολοφονία σε ένα αγρόκτημα ισχυρίστηκε ότι είχε σεξουαλική επαφή με τουλάχιστον έναν από τους άνδρες. Ένα προφυλακτικό είπε, είναι επίσης μέρος των αποδεικτικών στοιχείων που ερευνώνται.

«Εμείς δεν πρόκειται να επικεντρωθούμε σε ένα πράγμα", δήλωσε στα ΜΜΕ ο Musa Zondi, ο οποίος ερευνά τη δολοφονία. Είπε ότι η σεξουαλική σύνδεση είναι μεταξύ μιας από τις πολλές πτυχές που ερευνώνται. "Θα ερευνήσουμε όλα τα σχετικά γεγονότα που έχουν σχέση με το θέμα".

Ο Terre blanche ήταν γνωστός για τις ΛεΠΑΤφοβικές και ρατσιστικές διατριβές του ως ο ιδρυτής της Αφρικανικό Κίνημα Αντίστασης-Afrikaner Resistance Movement .

Φυλακίστηκε για έξι χρονιές για επίθεση σε έναν εργαζόμενο βενζινάδικου και την απόπειρα δολοφονίας ενός φύλακα.

Το πτώμα του Terre blanche βρέθηκε μισόγυμνο στις 3 Απριλίου στο αγρόκτημα της οικογένειάς του κοντά Ventersdorp, 60 μίλια δυτικά του Johannesburg.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 12.4.10 και το μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/04/12/police-investigating-gay-link-to-death-of-white-supremacist-eugene-terreblanche/