14 Απρ 2010

To 52% της Καλιφόρνια συμφωνεί με τον ΛεΠΑΤ γάμο

Μια προσπάθεια να συγκεντρωθούν αρκετές υπογραφές για τη διεξαγωγή ψηφοφορίας για την κατάργηση της “Πρότασης 8” στην Καλιφόρνια απέτυχε.

Το Los Angeles που βασίστηκε στην “Love Honor Cherish” εκστρατεία, κατάφερε να συγκεντρώσει 700.000 υπογραφές, προκειμένου να υπάρχει μια ευρεία ψηφοφορία στην πολιτεία για το αν θα καταργηθεί η Proposition 8, μια νομοθεσία που απαγορεύει τον ΛεΠΑΤ γάμο στην πολιτεία.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση διαπιστώθηκε ότι το 52% των ερωτηθεισών-ων στην Καλιφόρνια στηρίζουν να επιτραπεί ο ΛεΠΑΤ γάμος στην πολιτεία.
Το 52% των 1.515 ανθρώπων συμφώνησαν ότι «στα ΛεΠΑΤ ζευγάρια θα πρέπει να επιτραπεί ο γάμος στην πολιτεία της Καλιφόρνια», ενώ το 40% διαφώνησε.

Επειδή η εκστρατεία “Love Honor Cherish” μπόρεσε να συγκεντρώσει το ελάχιστο των 700.000 υπογραφών για να εξασφαλίσουν θέση στο ψηφοδέλτιο, η ομάδα της εκστρατείας πρέπει τώρα να περιμένει μέχρι το 2012, πριν το θέσει στις ψηφοφόρισες-ους.

Η Καλιφόρνια έχει τις πιο σκληρές μάχες για τον ΛεΠΑΤ γάμο από τις υπόλοιπες ΗΠΑ τις τελευταίες χρονιές.
Τα ΛεΠΑΤ ζευγάρια είχαν το δικαίωμα να παντρευτούν το 2008, αλλά οι αντίπαλες-οι πέτυχαν την ακύρωση στις κάλπες με την “πρόταση 8” μερικούς μήνες αργότερα.

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την έφεση των ΛεΠΑΤ ομάδων πέρυσι, αν και η δίκη εξέτασε αν η απαγόρευση ήταν η συνταγματική αυτή τη στιγμή έχει παυθεί και αναμένεται να επαναληφθεί σύντομα.

Ο διευθύνων της “Love Honor Cherish”, John Henning δήλωσε: «Προτιμώ την ανάκληση της “Prop 8” από την αναθεώρηση του Ανώτατου Δικαστηρίου, βλέποντας τη σημερινή σύνθεση του δικαστηρίου".

Τα 18.000 ζευγάρια που νυμφεύθηκαν-παντρεύτηκαν στη σύντομη περίοδο, παραμένουν νυμφευμένα- παντρεμένα.

Την περασμένη εβδομάδα, οι πολιτικίνες-οι της Καλιφόρνια άρχισαν να εξετάζουν την κατάργηση της νομοθεσίας που απαιτεί από το κράτος για να φροντίσει για τη θεραπεία του ομοερωτισμού.
Η νομοθεσία, η οποία χρονολογείται από τη δεκαετία του 1950, λέει ότι οι ΛεΠΑΤ είναι «σεξουαλικώς αποκλίνουσες-ντες» και απαιτεί από το κράτος τη διεξαγωγή έρευνας με θέμα «οι αποκλίσεις ευνοούν τα σεξουαλικά εγκλήματα κατά των παιδιών».

Συντάχθηκε μετά από μια σειρά σεξουαλικών εγκλημάτων στο Λος Άντζελες, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού και της δολοφονίας μιας έξαχρονης.

Παρά το γεγονός ότι ο δράστης ήταν ετερό, ο ομοερωτισμός συμπεριελήφθει στον κατάλογο των σεξουαλικών αποκλίσεων στα Ιδρύματα Πρόνοιας και το Κώδικα Ιδρυμάτων Τμήμα 8050.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 12.4.10 και το μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/04/12/gay-marriage-proposal-fails-to-secure-enough-support-to-make-it-on-to-californian-ballot-papers/