14 Μαΐ 2010

Πάπας, ο ΛεΠΑΤ γάμος και οι αμβλώσεις είναι "επικίνδυνες απειλές για το κοινό καλό”

Ο ΛεΠΑΤ γάμος είναι "επικύνδυνη απειλή", προειδοποίησε ο Πάπας.

Ο Πάπας Βενέδικτος αποκάλεσε τον ΛεΠΑΤ γάμο και τις αμβλώσεις ως "επικίνδυνες απειλές για το κοινό καλό” κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στην Πορτογαλία.

Ο ποντίφικας είναι σε μια τετραήμερη επίσκεψη στη χώρα και σήμερα έκανε Λειτουργία σε 500.000 άτομα στη πόλη Fatima, η οποία θεωρείται η πορτογαλική Lourdes.

Η πόλη Fatima είναι μια από τις πιο θρησκευόμενες καθολικές τοποθεσίες αφ' ότου ένα παιδί βοσκός το 1917 είδε ένα όραμα με την Παναγία. Ομάδες καθολικών συρρέονται στην περιοχή σε αναζήτηση θαυματουργών φαρμάκων και να προσκυνήσουν.

Απευθυνόμενος σε θαυμάστριες-ες σήμερα, ο Πάπας ζήτησε ποιμαντική δράση για την αντιμετώπιση του ΛεΠΑΤ γάμου και των αμβλώσεων, τα οποία αποκάλεσαι «ορισμένες από τις πλέον ύπουλες και επικίνδυνες απειλές σήμερα για το κοινό καλό».
Αποκάλεσε την έκτρωση "τραγωδία" και προέτρεψε για την προστασία της «οικογένειας που βασίζεται στον αδιάσπαστο γάμο μεταξύ μιας γυναίκας και ενός άνδρα».

Η Πορτογαλία ενέκρινε το ΛεΠΑΤ γάμο το 2010. Τον Ιανουάριο, αμέσως μετά την ομιλία το κοινοβούλιο της Πορτογαλίας ψήφισε υπέρ της κίνησης για το ΛεΠΑΤ γάμο, ο Πάπας αποκάλεσε την ψηφοφορία ως «επίθεση» στις φυσικές διαφορές μεταξύ γυναικών και ανδρών.

Επέκρινε τα πρόσφατα μέτρα υπέρ των ΛεΠΑΤ δικαιωμάτων συμπεριλαμβάνοντας τη Νομοθεσία Ισότητας στην Αγγλία. Είπε ότι τα μέτρα αποσκοπούν στο να διασφαλιστεί πως, εκκλησίες δεν έκαναν διακρίσεις κατά την πρόσληψη προσωπικού ενάντια στο «φυσικό νόμο-δίκαιο».
Μετά την επίθεση του, η κυβέρνηση υποχώρησε στο να προωθήσει άμεσα μέτρα.
Ο Πάπας πρόκειται να επισκεφθεί την Αγγλία τον Σεπτέμβριο για τέσσερις ημέρες, αν και οι διαμαρτυρίες έχουν ήδη αποφασισθεί από ομάδες που είναι εξοργισμένες με τη στάση του στα θέματα των δικαιωμάτων, των ΛεΠΑΤ, των αμβλώσεων, την ισότητα των γυναικών και την αντισύλληψη.

Στο τέλος της χρονιάς 2008, είπε ότι η ύπαρξη των ΛεΠΑΤ απειλεί την ανθρωπότητα όσο και η καταστροφή των τροπικών δασών, πως το "θόλωμα" των φύλων μέσω της αποδοχής των τρανς, θα σκοτώσει το ανθρώπινο είδος.
Έχει επιτεθεί επίσης στη χρήση των προφυλακτικών για την αντισύληψη και την προστασία από τον ιο hiv, λέγοντας ότι μπορεί να επιδεινώσουν την κατάσταση.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 13.5.10 και το μεταφράσαμε, από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/05/13/gay-marriage-a-dangerous-threat-pope-warns/