24 Μαΐ 2010

ΛεΠΑΤφοβία στα σχολεία

Οι έρευνες της Επικράτησης της ΛεΠΑΤφοβίας που διεξάγονται στο βορειοδυτικό τμήμα της Αγγλίας από την Εθνική Ένωση Δασκαλισών-ων NUT της Oldham, αποκάλυψαν σοκαριστικά στοιχεία σχετικώς με τον ΛεΠΑΤφοβικό εκφοβισμό στα σχολεία.

Οι έρευνες, που συνέπεσαν χρονικώς με την Παγκόσμια Ημέρα ΛεΠΑΤφοβίας, κατέδειξαν ότι σχεδόν το 100% των εκπαιδευτικών έχουν γίνει μάρτυρες της ΛεΠΑΤφοβίας μεταξύ των μαθητριών και το 50% έχουν πέσει θύματα οι ίδιες. Ο Jeff Evans, εκ μέρους της NUT Ισότητα της Oldham είπε στην Scools Out: «Πότε θα συνειδητοποιήσουν ότι η ΛεΠΑΤφοβία είναι μια μορφή κακοποίησης των παιδιών; Έξω από τα προστατευτικά τείχη του σχολείου, πολλά ΛεΠΑΤφοβικά περιστατικά θα έπρεπε να θεωρούνται ως εγκλήματα μίσους".

Η Lesley Auger, Γραμματέας της NUT της Salford, είπε στην Schools OUT: «Αυτή η έρευνα προσθέτει περαιτέρω αποδείξεις για το αναπτυσόμενο σώμα της επιστημονικής έρευνας στις ευρείες και συχνά σοβαρές συνέπειες για μαθήτριες-ες, φοιτήτριες και το προσωπικό των σχολείων από την αδιαμφισβήτητη ΛεΠΑΤφοβία. Ελπίζουμε ότι η έρευνα αυτή θα βοηθήσει τις διευθύντριες-ες των σχολείων της Salford να σηκώσουν το γάντι και να αντιμετωπίσουν την ΛεΠΑΤφοβία στα σχολεία μας".
Τα πλήρη αποτελέσματα των αντίστοιχων ερευνών μπορείτε να τα δείτε στην δικτυακή διεύθυνση Schools OUT.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 24.5.10 και το μεταφράσαμε από την Pink News http://www.pinknews.co.uk/2010/05/24/shock-figures-on-homophobic-bullying-in-schools-revealed-by-nut-surveys/