25 Μαΐ 2010

Οι ΛεΠΑΤ ζητούν μια Οδηγία της ΕΕ για τον γάμο

Όλες οι ΛεΠΑΤ ομάδες ζητουν μια ευρωπαϊκή Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον ΛεΠΑΤ γάμο

Με την ευκαιρία της 6ης Διεθνούς Ημέρας κατά της ΛεΠΑΤφοβίας (η οποία εορτάστηκε για πρώτη φορά στις 17 Μαΐου, 2005), η ομάδα EveryOne έχει αποστείλει επιστολή προς τα πολιτικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Επιτροπή και το Συμβούλιο ζητώντας τις μια σοβαρή συζήτηση και να εγκρίνουν μια οδηγία για τον ΛεΠΑΤ πολιτκό γάμο, τα ΛεΠΑΤ δικαιώματα και προγράμματα διδασκαλίας ευαισθητοποίησης και του σεβασμού για όλες τις μορφές σεξουαλικού προσανατολισμού στις νέες γενιές.

Λαμβάνουμε όλο και περισότερες αναφορές για διακρίσεις κατά των ΛεΠΑΤ, εξηγούν οι επικεφαλής της ομάδας Everyone αλλά και για τις δυσκολίες που συναντούν τα ΛεΠΑΤ ζευγάρια στην καθημερινή τις ζωή, όταν πρόκειται για το νόμο , τη γραφειοκρατία και τη δημόσια διοίκηση. Στην Ιταλία, περισσότερο από ό,τι στις άλλες χώρες μέλη οι ΛεΠΑΤ αντιμετωπίζουν μια παράδοξη κατάσταση.

Ακόμη και η σχέση μεταξύ των κατοικιδίων ζώων και ανθρώπινων φιλενάδων-ων τις προστατεύονται με πιστοποιητικά, μικροτσίπ και ετικέτες ονομάτων. Ένα ΛεΠΑΤ ζευγάρι, από την άλλη πλευρά, δεν έχει κανένα δικαίωμα στην κληρονομιά, ή στην κατοικία - και όταν μια από τις συντρόφισες μεταβεί στο νοσοκομείο, η άλλη συντρόφισα στερείται της ευκαιρίας να μείνει με την ασθενή, κάτι που μια συγγενής, ή φίλη επιτρέπεται να κάνει.

Η οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επεξεργαζεται μια πρόταση με την πλειονότητα των ΛεΠΑΤ οργανώσεων, καθορίζοντας προς όφελος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τα βασικά σημεία που πρέπει να συζητηθούν στο ψήφισμα. Το πρώτο αίτημα αφορά τα βασικά δικαιώματα του ΛεΠΑΤ γάμου, τα οποία πρέπει να έχουν σαφείς και δεσμευτικές νόμοθεσίες και στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, και πρέπει να εγγυηθεί και να επεκτείνει τα θεμελιώδη δικαιώματα των ΛεΠΑΤ ζευγαριών, λέει η ομάδα EveryOne.

Αναγνωρίζοντας πως ο ΛεΠΑΤ γάμος δεν είναι ένα δώρο για μια πληθυσμιακή ομάδα, αλλά το πρώτο και βασικό βήμα κατά της ΛεΠΑΤφοβίας - επειδή αρνείται την αξία της αγάπης σχέσεις σε μια πληθυσμιακή ομάδα μέσα από την περιθωριοποίηση και καταδικάζοντας τις συντρόφισες να ζήσουν σε διαφορετική και μικρότερη διάσταση σε σύγκριση με αυτήν της πλειοψηφίας, η οποία είναι η οπτική της μεσαιωνική κοινωνίας.

Η εχθρότητα της Εκκλησίας, η οποία απορρέει από παλιές και αναχρονιστικές προκατάληψεις, δεν πρέπει να έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει τα όργανα-τους θεσμούς, οι οποίοι στην Ευρώπη όλο και περισσότερο πρασανατολίζονται στα ανθρώπινα δικαιώματα. Η ομάδα είναι σε επαφή με δεκάδες κληρικές-ους, οι οποίες-οι δεν εγκρίνουν το αντι-ΛεΠΑΤ βέτο της εκκλησίας και διεξάγει έναν εποικοδομητικό διάλογο με το Βατικανό. Θα ήταν επίσης σκόπιμο να υπάρχει μια δομή ελέγχου για να τιμωρεί τη σωρεία δηλώσεων διάκρισης που γίνονται από μη ανεκτικά κόμματα.

Σοβαρές προσβολές ειπώθηκαν προσφάτως από τον σύμβουλο της Λίγκα του Βορρά-Liga Veneta, Pietro Giovannoni, είναι μέρος της προπαγάνδας της οποίας δεν φαίνεται να αμβλύνεται ο αντίκτυπος της – λόγια εκστομίστηκαν και συνεχίζουν να εκστομίζονται από πολιτικίνες-ους, οι οποίες-οι σήμερα κατέχουν σημαντικές θεσμικές θέσεις.

Είναι μια στρατηγική διάκρισης που αποσκοπεί στη τοποθέτηση των ΛεΠΑΤ στη θέση της κοινωνικής μειονεξίας, γεγονός που υποβοηθείται από ένα μεγάλο μέρος του εθνικού τύπου χωρίς καμία πραγματική μορφή της κριτικής. Όλα αυτά συμβάλλουν στην εξάπλωση του σπόρου της ΛεΠΑΤφοβίας - τόσο που οι λέξεις ΛεΠΑΤ σήμερα χρησιμοποιούνται από τα παιδιά και τις έφηβες-ους ως προσβολή.

Την ίδια στιγμή, δεν υπάρχουν εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενθάρρυνση της ανοχής και της ευαισθητοποίησης των ΛεΠΑΤ σε όλη την ιστορία και τον πολιτισμό της ανθρώπινης κοινωνίας. Τα παιδιά μαθαίνουν, είτε στο σχολείο είτε στην τηλεόραση, ότι η Σαπφώ, ο Πλάτωνας και πολλές άλλες-οι ήταν ΛεΠΑΤ; Χωρίς τη γνώση, οι προκαταλήψεις και η παραπληροφόρηση ριζώνει σε όλα τα κοινωνικά στρώματα: εξ αιτίας αυτών καθίσταται αναγκαίο για την Ευρωπαϊκή Ένωση να δώσει ένα ισχυρό μήνυμα ανοχής, ένα μήνυμα ότι δεν είναι απλώς μια δήλωση περιστάσεων, αλλά αυτό που τελικώς οδηγεί σε ευρωπαϊκές νομοθεσίες και απαραβίαστα δικαιώματα.


Το άρθρο το βρήκαμε 17.5.10 και το μεταφράσαμε από την http://www.everyonegroup.com/EveryOne/MainPage/MainPage.html