26 Μαΐ 2010

Δυο γκέι ορκίστηκαν αγάπη στη Λέσβο

ΜΟΛΥΒΟΣ: ΕΝΩΣΑΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΟΥΣ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΑΛΙ ΚΑΙ Ο ΜΑΣΕΡ ΜΠΕΡΝ

Το τζετ-σετ της μόδας σε ΛεΠΑΤ «γάμο»

Στα λουτρά της Εφταλούς του Μολύβου, με καλεσμένες-ους επώνυμες-ους από τον χώρο της μόδας, το περασμένο Σάββατο το απόγευμα, ο Αλί, γνωστός σχεδιαστής μόδας, και ο Μπερν, παγκόσμια γνωστός ως αυθεντία στο ενεργειακό μασάζ, ένωσαν τις ζωές τους σε μια σαμανιστική τελετή.

Η ιδιαίτερη αυτή τελετή «γάμου» μεταξύ των δύο Γερμανών, που θα ολοκληρωθεί στην πατρίδα τους με την υπογραφή εκεί του απαραίτητου συμβολαίου, επαναφέρει το θέμα της νομιμοποίησης στην Ελλάδα της συμβίωσης ΛεΠΑΤ ζευγαριών. Ας σημειωθεί ότι οι δύο άνδρες είχαν γνωριστεί στο νησί πριν από χρόνια, οπότε και αποφάσισαν να επιστρέψουν εδώ για να ανταλλάξουν το μόνο «νόμιμο» στοιχείο ΛεΠΑΤ γάμου, την ανταλλαγή όρκων κοινής συμβίωσης.
Η απόφασή τους για την τελετή του περασμένου Σαββάτου σε μια πολύ δύσκολη τουριστικά χρονιά για τη Λέσβο, έφερε στο νησί 70 περίπου «επώνυμες-ους» από τον χώρο της ευρωπαϊκής μόδας, σημαντικό αριθμό επισκεπτριών-ων υψηλής εισοδηματικής τάξης, ενώ καλύφθηκε φωτογραφικά από μεγάλη εκδοτική εταιρεία της Γερμανίας, που εκδίδει πολύ γνωστό περιοδικό.

«Ο Μόλυβος, λέει ο δήμαρχος Μήθυμνας Στέλιος Καραντώνης, αποτελεί πλέον και προορισμό ανθρώπων που έρχονται στο νησί για να πραγματοποιήσουν τους γάμους τους. Στη διάρκεια της θητείας μου, εδώ και τριάμισι χρόνια δηλαδή, έχω πραγματοποιήσει περισσότερους από 60 γάμους επισκεπτριών-ων. Το ζευγάρι των επώνυμων Γερμανών που επέλεξε τον τόπο μας για να επισημοποιήσει την κοινή του συμβίωση αποτελεί μέρος αυτού του εναλλακτικού τουρισμού προς το νησί. Τους μάθαμε λόγω της επωνυμίας τους. Πόσα όμως άλλα τέτοια γεγονότα δεν μάθαμε ποτέ αφού επρόκειτο για απλά καθημερινά ΛεΠΑΤ ζευγάρια γυναικών ή και ανδρών;».


Το άρθρο το βρήκαμε στις 25.5.10 στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, γραμμένο από τον Στρατή Μπαλάσκα στην http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=25/05/2010&id=165709