3 Μαΐ 2010

Στην Hawaii, αναμένεται να εξισωθεί ο γάμος με το σύμφωνο συμβίωσης

Οι υποστηρίκτιρες-ες και οι πολέμιες-οι της νομοθεσίας του συμφώνου συμβίωσης ανυπομονούν για την απόφαση της Κυβερνήτιδας Lingle σχετικά με το αν θα την υπογράψει.

Η νομοθεσία 444 ψηφίστηκε πριν από τρεις ημέρες, αλλά οι δύο πλευρές του «καυτού» θέματος λένε ότι η μάχη δεν έχει τελειώσει.

Με χάμπουργκερ, κοτόπουλο και άλλα φαγητά του πικ-νικ, οι υποστηρίκτιρες-ες του σύμφωνου συμβίωσης δεν άφησαν μια μικρή βροχή την Κυριακή να τις σταματήσει από την γιορτή για το πέρασμα της νομοθεσίας. Μετακίνησαν απλά για πικ-νικ από το Kapiolani Park στην Local 5.

Το μέτρο προβλέπει τα ΛεΠΑΤ ζευγάρια να έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με τα έγγαμα ζευγάρια στη Χαβάη.

«Τα πράγματα όπως το πώς μπορείτε να πληρώσετε τους φόρους σας ή ακόμα και κάτι τόσο απλό όσο οι άνθρωποι που θέλουν να αλλάξουν το όνομά τες-τους για να έχουν το ίδιο επώνυμο, οπότε να είναι κατανοητό ότι πρόκειται για το οικογενειακό όνομα τες-τους, είναι πολύ δύσκολο, αν είστε ΛεΠΑΤ ζευγάρι" είπε η Jennifer Pizer, της Lambda Legal.

Σε όλη την πόλη, τα μέλη της Καθολικής Εκκλησίας παρακολούθησαν υπηρεσία την Κυριακή το βράδυ. Η Ramona Pulusian πιστεύει ότι ο γάμος πρέπει να είναι μεταξύ μιας γυναίκας και ενός άνδρα, αλλά και ελπίζει πως ο Κυβερνήτης θα απορρίψει το σύμφωνο συμβίωσης-αστικές ενώσεις.

"Λένε ότι όλες-οι δημιουργήθηκαν ίσες και όλα αυτά, ξέρετε, λοιπόν, δεν ξέρω, θα πρέπει να έχουν ισότητα με κάποιους άλλους τρόπους, αλλά όχι τον γάμο γιατί ο γάμος είναι κάτι ιερό," είπε η Pulusian.

Η ομάδα Pizer της Lambda Legal ήταν διατεθειμένη να καταθέσει αγωγή αν η νομοθεσία για το σύμφωνο συμβίωσης δεν περνούσε.

Η Κυβερνήτισας λέει ότι κρατά ανοιχτό το μυαλό της και θα λάβει την απόφασή της αφ' ότου ακούσει και τις δύο πλευρές.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 3.5.10 και το μεταφράσαμε, από την Honolulu-Hawaii News Now γραμμένο από την Minna Sugimoto στην http://www.hawaiinewsnow.com/Global/story.asp?S=12413993