19 Μαΐ 2010

Χειροτονήθηκε η ανοικτά λεσβία επισκόπισα, Mary Glasspool

Χειροτονήθηκε η ανοικτά λεσβία επισκόπισα, Mary Glasspool, στις ΗΠΑ.

Η 56χρονή Mary Glasspool, χειροτονήθηκε ως βοηθός επισκόπισα του Λος Άντζελες, σε μια τελετή στην Καλιφόρνια, στις 15.5.10.
Είναι η πρώτη λεσβία επισκόπισα που χειροτονείται στην Αμερική.

Χειροτονήθηκε παραλλήλως με την εκλογή άλλης βοηθού επισκόπισας, της Diane Μ Jardine Bruce, και το ζευγάρι θα είναι η πρώτες βοηθοί επισκόπισες που θα υπηρετήσουν τον Επίσκοπο του Λος Άντζελες, J Jon Bruno.
Η επισκόπισα Glasspool φωτογραφήθηκε χαμογελώντας πλατιά στην τελετή της 15.5.10, όπου ακολούθησαν τραγούδια και χορός από ομάδες Φιλιππινέζων, Κινέζων και Αφροαμερικανίδων.

Ένας άνδρας και ένα νεαρό αγόρι έπρεπε να βγούν έξω από το κτήριο πριν αρχίσει η τελετή καθώς εξαπέλυσαν επίθεση κατά των ΛεΠΑΤ, αλλά χειροκροτήματα ξέσπασαν όταν από το βάθος ακούστηκε: "Προσευχόμαστε για σας".

Η Επισκόπισα Glasspool είπε σε μια συνέντευξη Τύπου στις 14.5.10 ότι η χειροτονία της ήταν "σημείο αναφοράς για όλη την Εκκλησία".
Είπε: «Είμαστε η εκκλησία που λέμε πως είμαστε. Δεν το λέμε απλώς, το κάνουμε πράξη και υπάρχει κάτι πολύ ισχυρό σε αυτό. Είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από εμάς τις δύο”.
"Έτσι αναμένω με χαρά και μερικά«ουάου» για ό,τι το Άγιο Πνεύμα έχει κατά νου".

Η χειροτονεία της πραγματοποιήθηκε, παρά την έκληση του Αρχιεπισκόπου του Καντέρμπουρι, Rowan Williams, να απορριφθεί η Επισκόπισα Glasspool.

Τον Δεκέμβριο, αμέσως μετά την εκλογή της, αποκάλεσε τον διορισμό της «διχαστικό» και είπε ότι οι επίσκοποι δεν έπρεπε να την εγκρίνουν.
Τον Φεβρουάριο, δήλωσε ότι ήταν «βαθιά λυπημένος» για τον τρόπο που είχαν διατυπωθεί οι παρατηρήσεις του.

Η Επισκόπισα Glasspool είναι με την συντρόφισά της Becki Sanderson για περισσότερα από 20 χρόνια. Έχει υπηρετήσει στις κοινότητες της Maryland, της Massachusetts και την Pennsylvania.

Έχει γράψει πριν την μάχη της να συμφιλιώσει τη σεξουαλικότητά της με την πίστη της, λέγοντας ότι η ερώτηση κατά πόσον θα μπορούσε να γίνει μέλος του κλήρου κατά την περίοδο που σπούδαζε στο κολλέγιο και το κατά πόσον ο Θεός την αγάπησε ή την μίσησε.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 17.5.10 και το μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/05/17/us-lesbian-bishop-mary-glasspool-is-ordained/