13 Μαΐ 2010

Δημοσκόπιση στο Maryland υποστηρίζει τον ΛεΠΑΤ γάμο

Νέα έρευνα έδειξε, πως μια ψηφοφορία στην πολιτεία Μέριλαντ των ΗΠΑ θα υποστήριξει το να επιτραπεί σε ΛεΠΑΤ ζευγάρια να νυμφευθούν.

Η Washington Post έκανε μια δημοσκόπηση σε 1.030 γυναίκες και άνδρες, η οποία έγινε την περασμένη εβδομάδα, διαπίστωσε ότι το 46% υποστήριξαν την δυνατότητα των ΛεΠΑΤ στον γάμο, σε σύγκριση με 44% κατά και δέκα% που είπαν ότι δεν είχαν γνώμη.

Το 2007, δημοσκόπιση της εφημερίδας με την ίδια ερώτηση έδειχνε πως το 44% ήταν υπέρ και 51% κατά.

Σχετικά με την ερώτηση στο αν θα πρέπει να αναγνωρισθεί στο Maryland ο ΛεΠΑΤ γάμος που τελείται σε άλλα κράτη, στην τελευταία έρευνα το 55% συμφώνησε και το 38% διαφώνησε.

Στο Maryland ο νόμος δηλώνει ότι μόνο μια γυναίκα και ένας άντρας μπορεί να τελέσει γάμο. Τα ζευγάρια μπορούν να κερδίσουν μερικά δικαιώματα, αλλά καθώς δεν υπάρχει κρατικό μητρώο για σύμφωνο συμβίωσης, θα πρέπει να περιλαμβάνει μία ένορκη κατάθεση, μαζί με άλλα δύο νομικά έγγραφα, όπως αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με υποθήκη από κοινού ή τραπεζικού λογαριασμού
.
Τον Φεβρουάριο, ο Γενικός Εισαγγελέας Douglas Gansler, είπε στις κρατικές υπηρεσίες να χορηγούν στα ΛεΠΑΤ ζευγάρια που νυμφεύθηκαν σε άλλα κράτη, τα ίδια δικαιώματα με τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 11.5.10 και το μεταφράσαμε, από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/05/11/maryland-voters-support-gay-marriage/