14 Μαΐ 2010

Η Theresa May διεκδικεί να εργαστεί για την Ισότητα

Η νέα Υπουργίνα Εσωτερικών και Ισότητας, Theresa May, έχει δηλώσει ότι είναι σωστό να αναλάβει την ευθύνη για την ισότητα, παρά τις λίγες ψήφους της, όπως δημοσεύονται στην PinkNews.co.uk στις 12.5.10.

Στην κ. May δόθηκε νέος ρόλος χθες, υπήρξε σκιώδης υπουργίνα ισότητας και είπε ότι η αντιμετώπιση του ΛεΠΑΤφοβικού εκφοβισμού θα είναι μία από τις προτεραιότητές της.
Ψήφισε για το σύμφωνο συμβίωσης για μία μόνο φορά, αλλά ήταν απούσα ή καταψήφισε τα περισσότερα μέτρα υπέρ της ισότητας των ΛεΠΑΤ. Στα θέματα τα οποία ψήφισε κατά συπεριλαμβάνονται, η κατάργηση της Παραγράφου-τμήματος 28 και το να επιτραπεί στα ΛεΠΑΤ ζευγάρια το δικαίωμα να παιδοθετούν από κοινού.

Χθες το βράδυ, είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Channel 4 News: "Σίγουρα υπήρχαν κάποιες ψηφοφορίες που δεν ήμουν παρούσα. Αλλά αυτό που σκοπεύουμε να κάνουμε στην κυβέρνηση είναι η προώθηση ενός προγράμματος σχετικά με την Ισότητα, που θα συμπεριλάβει όλο το φάσμα της ισότητας".

Όλα τα κύρια κόμματα υποσχέθηκαν δράση κατά του ΛεΠΑΤφοβικού εκφοβισμού σε διάφορες συνεντεύξεις στα ΛεΠΑΤ ΜΜΕ στην πορεία προς τις εκλογές.

Η κ. May, δήλωσε: «Σε αυτό το συγκεκριμένο θέμα έχουμε κάποιες πολύ ειλικρινείς δεσμεύσεις, όπως για παράδειγμα από την άποψη της ΛεΠΑΤφοβικού εκφοβισμού στα σχολεία.
"Οι διευθύνουσες-ες χρειάζεται, νομίζω, να δωσουν μεγαλύτερη στήριξη στην αναγνώριση του θέματος και να ασχοληθούν με αυτό το θέμα".

Η ΜΚΟ Stonewall, δεν σχολίασε το θέμα της ψήφου, αλλά ανέφερε ότι αναμένει να δει όλες τις υποσχέσεις για την ΛεΠΑΤ ισότητα κατά την πορεία προς τις εκλογές σε εφαρμογή.

Ένας εκπρόσωπος είπε: «Και τα δύο κόμματα συνασπισμού έδωσαν ορισμένες υποσχέσεις στις ΛεΠΑΤ ψηφοφόρισες κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με Teresa May για να τις δούμε να πραγαματοποιούνται".


Το άρθρο το βρήκαμε στις 13.5.10 και το μεταφράσαμε από την http://www.pinknews.co.uk/2010/05/13/theresa-may-promises-defends-equalities-role/