8 Ιουν 2010

Athens Pride 2010 Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς

Ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς για το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας – Athens Pride 2010

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς χαιρετίζει το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας 2010, συμπαρίσταται και στηρίζει την προσπάθεια για την καταπολέμηση των διακρίσεων λόγω σεξουαλικής διαφορετικότητας.

Έχοντας θέσει ως βασικό άξονα πολιτικής την καταπολέμηση κάθε μορφής κοινωνικού αποκλεισμού, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς τάσσεται κατά των διακρίσεων λόγω σεξουαλικής διαφορετικότητας και προασπίζεται την ισότητα των δικαιωμάτων των ομοερωτικών ζευγαριών. Πιο συγκεκριμένα:

•Θέτει ως προτεραιότητα την κοινωνική αποδοχή των ΛεΠΑΤ ζευγαριών χωρίς στερεότυπα και προκαταλήψεις και προωθεί την αντίληψη ότι η συντροφικότητα δεν αποτελεί προνόμιο μόνο των ετερόφυλων ζευγαριών και πρέπει σε κάθε περίπτωση να προστατεύεται.

•Κρίνει ανεπαρκές το σύμφωνο συμβίωσης με τη σημερινή του μορφή και προωθεί την κατάργησή και αντικατάστασή του με ένα νέο το οποίο θα κατοχυρώνει τα δικαιώματα και των ΛεΠΑΤ ζευγαριών.

•Είναι υπέρ της κατάργησης της απαγόρευσης σε ομοφυλόφιλους άντρες να γίνονται δωρητές οργάνων και αίματος με τη δικαιολογία ότι είναι ομάδα υψηλού κινδύνου για hiv/aids.

•Υποστηρίζει την επέκταση του αντιρατσιστικού Ν.927/1979, ώστε να προστατεύονται από τα κηρύγματα μίσους και οι ΛΟΑΤ (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφισεξουαλικές-οι και τρανσέξουαλ).

•Τάσσεται υπέρ της συνεργασίας με και την ενημέρωση των ΜΜΕ, έτσι ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο των προσβλητικών και υποτιμητικών αναφορών στις-στους ΛΟΑΤ.

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς καλεί την νέα γενιά να σταθεί ενεργός και δυναμική σύμμαχος σε αυτό το έργο, πρωτοστατώντας σε κάθε δράση που συντελεί στην αλλαγή της νοοτροπίας έναντι των σεξουαλικών διακρίσεων.

Ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς
Γιάννος Λιβανός



Τον χαιρετισμό τον βρήκαμε στις 7.6.10 στην http://www.neagenia.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=RESOURCE&cresrc=1274&cnode=1