6 Ιουν 2010

Παροχές στις ΛεΠΑΤ οικογένειες Ομοσπονδιακών υπαλλήλων

Δήλωση της Lambda Legal για τις παροχές των οικογενειών των Ομοσπονδιακών Υπαλλήλων
"Αυτές οι παροχές εκφράζουν ελάχιστο σεβασμό για τις ομοσπονδιακές εργαζόμενες-ους μέσω της μεγάλης αναγνώρισης των οικογενειών τις από την εργοδοσία τις - η κυβέρνησή μας - που βρίσκεται πλέον πολύ πιο κοντά στην εκπλήρωση στον πυρήνα των αξιών των ΗΠΑ: ίση αμοιβή για ίση εργασία".

(Νέα Υόρκη, 2 Ιουνίου 2010) - Σε απάντηση η κίνηση από την κυβέρνηση Obama να προσφέρει παροχές σε ΛεΠΑΤ συντρόφισες-συζύγους των ομοσπονδιακών υπαλλήλων, Lambda Legal εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση εκ μέρους της Jennifer C. Pizer, Διευθύντρια του Προγράμματος Γάμος:
«Με προεδρικό μνημόνιο της σήμερα, η κυβέρνηση Obama σηματοδοτεί τον LGBT Pride Μήνα με κριτικό πνεύμα -από την προηγούμενη πρακτική - κατά την οποία η ομοσπονδιακή κυβέρνηση φαινόταν να προσποιούταν πως οι ΛεΠΑΤ εργαζόμενες της δεν έχουν οικογένειες - σε μια νέα εποχή στην οποία οι ΛεΠΑΤ οικογένειες αναγνωρίζονται με διάφορους τρόπους.

"Δίκαιη πρόσβαση που υποστηρίζει μετεγκατάσταση-μετακόμιση, Οικογενειακή και Ιατρική προστασία, υπηρεσίες φροντίδας παιδιών, επιδόματα συνταξιοδότησης και το φάσμα των άλλων παροχών που προσφέρονται (σε ορισμένες περιπτώσεις) σε ομοσπονδιακές υπαλλήλους, θα κάνει μια τεράστια διαφορά στην πρακτική στις πολλές χιλιάδες των LGBT εργαζομένων που υπηρετούν το κοινό των ΗΠΑ. Οι παροχές αυτές εκφράζουν τον στοιχειώδη σεβασμό προς τις ομοσπονδιακές εργαζόμενες μέσω της βελτίωσης τής αναγνώρισης των οικογενειών τις από την εργοδοσία τις - η κυβέρνησή μας - που βρίσκεται πλέον πολύ πιο κοντά στην τήρηση του πυρήνα των αξιών των ΗΠΑ: ίση αμοιβή για ίση εργασία.

"Σήμερα έγινε ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός, περιλαμβάνει το μεγαλύτερο όφελος στο χώρο εργασίας για τους πολλές εργαζόμενες των ΗΠΑ - την οικογενειακή ασφάλιση υγείας.

Παρ' όλο που αυτό είναι απαραίτητο, ακόμα λείπει το-κομμάτι της εγγύησης μέσω του Κογκρέσου, ομοσπονδιακών δικαστικών αποφάσεων ή με άλλο τρόπο κι είναι αυτό που χρειάζεται επειγόντως. Εκτιμούμε πως η ηχώ προτροπής του Προέδρου Obama για το Κογκρέσο θα ενεργήσει γρήγορα για να περάσει τις Εθνικές Νομικές Παροχές και τις Υποχρεώσεις στο ΛεΠΑΤ γάμο ή σύμφωνο συμβίωσης, καθώς και την τήρηση Νόμου περί Γάμου (η οποία θα καταργήσει την αποκαλούμενη Άμυνα στο Νόμο περί Γάμου). Η ισότητα στην οικογενειακή ασφάλιση υγείας για όλες τις ΛεΠΑΤ των ΗΠΑ έχει καθυστερήσει πολύ, και αυτή η σκληρή διάκριση εις βάρος των σκληρά εργαζόμενων δημοσίων υπαλλήλων αξίζει μια άμεση λύση.

"Η σημερινή ανακοίνωση ακολουθεί το δελτίο τύπου από την περασμένη εβδομάδα που άλλαξε την πολιτική IRS ώστε να αναγνωριστούν τα συμφέροντα της κοινότητας με την νομική αναγνώριση του συμφώνου συμβίωσης της Καλιφόρνια. Αυτή (η αναγνώριση) είναι μια αντιστροφή τής πλημμελούς προσέγγισης τής κυβέρνησης Μπους. Η πολιτική διορθώνει την πρακτική της IRS και την επαναφέρει σε εναρμόνιση με την μακροχρόνια νομολογία του Ανωτάτου Δικαστηρίου, παρόλο που αποτελεί επίσης ένα σημαντικό βήμα προόδου διότι αναγνωρίζει στην κρατική εξουσία την δημιουργία δικαιωμάτων ιδιοκτησίας για τα ΛεΠΑΤ ζευγάρια, εισάγει μια οικογενειακή κατάσταση ρυθμισμένη από το κράτος, έστω και αν το καθεστώς αυτό δεν τηρήται στη βάσει ομοσπονδιακού νόμου ακόμη. Έως ότου η ομοσπονδιακή κατάσταση-καθεστώς της DOMA καταργηθεί ή ανατραπεί από τα δικαστήρια, η ζωή θα είναι αθέμιτη και υπερβολικά περίπλοκη για πάρα πολλές ΛεΠΑΤ πολίτισες των ΗΠΑ και των οικογένειές τις".


Το άρθρο το βρήκαμε στις 3.6.10 και το μεταφράσαμε από την Lamda legal στην http://www.lambdalegal.org/news/pr/ny_20100602_lambda-legal-statement.html