18 Ιουν 2010

Ο ΛεΠΑΤ γάμος ανγνωρίζεται ως σύμφωνο συμβίωσης στη Γερμανία

Γερμανικό δικαστήριο: "O ΛεΠΑΤ γάμος αναγνωρίζεται μόνο ως σύμφωνο συμβίωσης"

Ένα δικαστήριο στο Βερολίνο αρνήθηκε να αναγνωρίσει ένα ΛεΠΑΤ γάμο που τελέσθηκε στον Καναδά, αποφάσισε την Τρίτη ότι η ένωση θα αναγνωρισθεί μόνο ως σύμφωνο συμβίωσης στην Γερμανία.

Το Γερμανικό δίκαιο ορίζει το γάμο ως αποκλειστικά μεταξύ γυναικών και ανδρών και επιτρέπει σύμφωνο συμβίωσης σε ΛεΠΑΤ ζευγάρια.

Ο Andreas Boettcher, 37-χρονών γερμανικό καλιτεχνικός διευθυντής, παντρεύτηκε τον Ισπανό σύντροφό του, χορεύτή και χορογράφο, στο Μόντρεαλ, τον Ιούλιο 2006.

Ζήτησε από ένα διοικητικό δικαστήριο του Βερολίνου αναγνωρίσει τη σχέση ως γάμο, τοπικές αρχές στην δικαστική ακρόαση τον ανέφεραν ως "άγαμο" στην δικαστική καλένδα το Νοέμβριο, παρά το πιστοποιητικό γάμου του Καναδά και την καταχώρηση του ζεύγους στο οικογενειακή μερίδα-μητρώο στην Ισπανία, με τα ονόματα και των δύο συζύγων.

Ο Boettcher είπε πως ως ζευγάρι, είναι μαζί για 17 χρόνια, αποφάσισαν να παντρευτούν στον Καναδά περίπου έξι μήνες σε ένα ταξίδι τους εκεί για να συμμετάσχουν σε μια αθλητική εκδήλωση.

Η Ισπανία και άλλες έξη χώρες της Ευρώπης αναγνωρίζουν τον ΛεΠΑΤ γάμο. Στις ΗΠΑ, έξι κράτη και η περιοχή της Columbia έχουν νομιμοποιήσει τον ΛεΠΑΤ γάμο.

«Οι γερμανικές αρχές δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα, αν ο σύντροφός μου ήταν μια Isabel", δήλωσε ο Boettcher, ο οποίος δήλωσε πως ο σύζυγός του δεν αναγνωρίζεται.

Το γερμανικό δικαστήριο είπε ο ΛεΠΑΤ γάμος που τελείται στο εξωτερικό στην Γερμανία νομικώς αναγνωρίζεται ως σύμφωνο συμβίωσης.

Ο Boettcher είπε ότι αποδέχεται την απόφαση, αν και υπολείπεται του στόχου του.

«Θα μπορούσα να την καταπολεμήσουμε, αλλά θα χρειαστεί πολύ χρόνο και πολλά χρήματα», είπε.

"Τουλάχιστον, έχω καταφέρει-φτάσει το ελάχιστο."

Ο Σύνδεσμος ΛεΠΑΤ της Γερμανίας επέκρινε έντονα τις αρχές αναγκάζοντας τον Boettcher να αναλάβει την υπόθεσή τού γάμου του στο δικαστήριο ώστε να αναγνωριστεί ο γάμος ως πολιτική ένωση.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 15.6.10 και το μεταφράσαμε από την The Associated Press http://www.ap.org/, γραμμένο από την Melissa Eddy, Associated Press Writer στην http://hosted.ap.org/dynamic/stories/E/EU_GERMANY_GAY_MARRIAGE?SITE=CARIE&SECTION=HOME&TEMPLATE=DEFAULT

Η φωτογραφία είναι έργο του Hendrick Goltzius