9 Ιουν 2010

Λιγότερα προβλήματα στα παιδιά των λεσβιών γονέων

Τα παιδιά των λεσβιακών οικογενειών έχουν λιγότερα προβλήματα συμπεριφοράς.

Μια 17χρονη μελέτη σε οικογένειες με λεσβίες γονείς διαπίστωσε ότι τα παιδιά τις έχουν λιγότερα προβλήματα συμπεριφοράς, είχαν καλύτερα αποτελέσματα και είναι πιο υγιή ψυχολογικώς από τα παιδιά μεγάλωσαν με ετερό γονείς.

Ερευνήτριες στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας παρακολούθησαν 78 παιδιά που γεννήθηκαν από λεσβίες μητέρες από τη γέννηση μέχρι την ηλικία των 17.

Επίσης, βρέθηκε πως τα παιδιά είχαν πολύ λιγότερες πιθανότητες από εκείνα με ετερό γονείς να συμπεριφέρονται επιθετικά ή να σπάζουν τους κανόνες.

Οι μητέρες κλήθηκαν να βαθμολογήσουν τα παιδιά τις για τη συμπεριφορά, τη επιθετικότητα και τα σημειώσεις-παρατηρήσεις του σχολείου, ενώ οι έφηβες-οι είχαν βαθμολογηθεί με βάση τον Πίνακα Ελέγχου Συμπεριφοράς Παιδιού, μια τυποποιημένη αξιολόγηση. Κάθε έφηβη-ος επίσης συμπλήρωσε ένα διαδικτυακό ψυχολογικό ερωτηματολόγιο.

Η επικεφαλής της μελέτης Nanette Gartrell δήλωσε: "Αντίθετα προς τους ισχυρισμούς όσων είναι αντίθετες-οι στην ανατροφή παιδιών από λεσβιακά ζευγάρια, διαπιστώσαμε ότι οι17χρονες-οι σημείωσαν υψηλότερη ψυχολογική προσαρμογή στους τομείς των ικανοτήτων-δεξιοτήτων και χαμηλότερη σε προβλήματα συμπεριφοράς από το κανονιστικό δείγμα της ίδιας ηλικίας που μεγάλωσαν σε παραδοσιακές οικογένειες με μια μαμά και ένα μπαμπά ».
«Αυτά τα παιδιά δεν είναι τυχαία ( εξ' ατυχήματος)", είπε στην WebMD Health News. "Οι μητέρες έτειναν να είναι μεγαλύτερες σε ηλικία και παρακολούθησαν μαθήματα γονέων. Ενεπλάκησαν ιδιαιτέρως στη διαδικασία της εκπαίδευσης [των παιδιών] τις".

«Ανέμεναν πως τα παιδιά τις θα συναντήσουν στιγματισμό».
Η μελέτη βρήκε ότι τα παιδιά που είχαν εμπειρίες λεσβοφοβίας είχαν υψηλότερα επίπεδα κατάθλιψης και άγχους.

Γνωρίζοντας πως ο βιολογικός πατέρας δεν είχε καμία επίπτωση στην ευτυχία και τη συμπεριφορά των παιδιών.

Ορισμένες προηγούμενες μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι τα παιδιά των ΛεΠΑΤ γονιών είναι οι ευχαριστημένες, ή πιο ευτυχισμένα, από τις συνομήλικές τις που ανατράφηκαν από ετερό γονείς.

Πέρυσι, μια μελέτη σε 1384 ζευγάρια, 155 εκ των οποίων ήταν ΛεΠΑΤ, διαπίστωσε ότι ως γονείς, η σεξουαλικότητά τις δεν υπήρξε "σημαντική διαφορά» για τα επίπεδα των συναισθηματικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά τις.

Η Παιδοθεσία και η Νομοθεσία Παιδιών, που τέθηκε σε ισχύ τον Δεκέμβριο 2005, έδωσε στα ΛεΠΑΤ ζευγάρια και τα άγαμα ετερό ζευγάρια το δικαίωμα να παιδοθετούν από κοινού παιδιά.

Λεσβίες που υποβάλλονται σε εξωσωματική γονιμοποίηση μπορούν να καταγράψουν τώρα την συντρόφισά τις, ως έτερη γονέα στο πιστοποιητικό γέννησης.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 8.6.10 στην Pink News, γραμμένο από Jessica Geen στην http://www.pinknews.co.uk/2010/06/08/children-of-lesbian-couples-have-fewer-behaviour-problems/