11 Ιουν 2010

Η Katharine Jefferts Schori υποστηρίζει τις ΛεΠΑΤ επισκόπισες

H Προεδρεύουσα επισκόπισα Katharine Jefferts Schori (φωτογραφία), επικεφαλής της Επισκοπής των ΗΠΑ, έχει πει ότι δεν θα υποκύψει στις Αγγλικάνες συντηρητικές-ους που αντιτίθενται στις ΛεΠΑΤ επισκόπισες-ους.

Επιβεβαίωσε η πρώτη λεσβία επισκόπισα της εκκλησίας Mary Glasspool τον περασμένο μήνα.

Η Επισκόπισα Jefferts Schori απάντησε σε μια επιστολή του Αρχιεπισκόπου του Καντέρμπουρι Ρόουαν Ουίλιαμς, ο οποίος πρότεινε ότι τα μέλη της Αγγλικανικής θρησκευτικής κοινότητας που υποστηρίζουν το ΛΕΠΑΤ γάμο θα πρέπει να παραιτηθούν.

Στην επιστολή του, έγραψε ότι η Επισκοπική εκκλησία θα πρέπει να αντιμετωπίσει κυρώσεις για την παραβίαση μορατόριουμ των καινούργιων ΛεΠΑΤ επισκοπισών-ων και την ευλογία τις-του για τα ΛεΠΑΤ ζευγάρια.

Έγραψε: «Επομένως, προτείνω πως, ενώ οι εντάσεις παραμένουν ανεπίλυτες, μέλη των εν λόγω επαρχιών-δικαιοδοσία-σφαίρα επιρροής [οι οποίες έχουν παραβεί οποιαδήποτε μορατόριουμ] για ΛεΠΑΤ ζητήματα δεν θα πρέπει να συμμετέχουν στον οικουμενικό διάλογο με τον οποίο η θρησκευτική κοινότητα είναι επίσημα προσληφθεί μισθώνεται απασχολούμαι-προσυμφωνούν συμπλέκομαι.

"Προτείνω περαιτέρω πως τα μέλη αυτών των επαρχιών που υπηρετούν στο [Δια-Αγγλικανική Μόνιμη Επιτροπή της Ενότητας, Πίστης και Τάξης] θα πρέπει προς το παρόν να έχουν απλώς την ιδιότητα των εμπειρογνωμόνων και όχι να είναι πλήρη μέλη".

Η Επισκόπισα Jefferts Schori απέρριψε τις προτάσεις του Αρχιεπισκόπου και δήλωσε ότι η «προθυμία να ζουν σε ένταση" είναι ένα "σήμα κατατεθέν των Αγγλικανών".

Στην απάντησή της, έγραψε η Επισκοπική εκκλησία είναι "ένα πεδίο που εμπεριέχει αρκετή ένταση" ώστε να διατηρήσει εκείνες-ους που συμφωνούν και διαφωνούν με ΛεΠΑΤ επισκόπισες-ους.

Και πρόσθεσε: "Δεν έχουν πάρει αυτές τις αποφάσεις ελαφρά τη καρδία".
"Αναγνωρίζουμε ότι το Πνεύμα δεν έχει ακουστεί ευρέως κατά τον ίδιο τρόπο σε άλλα μέρη της θρησκευτικής κοινότητας. Με όλη την ταπεινότητα, αναγνωρίζουμε πως μπορεί να είναι λάθος, αλλά έχουμε προχωρήσει με την πεποίθηση ότι το Πνεύμα διαπερνά τις αποφάσεις μας".

Η Επισκόπισα Jefferts Schori διορίστηκε ως επικεφαλής της Αγγλικανικής κοινότητας των ΗΠΑ τη χρονιά 2006.

Η επιλογή της προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη ένταση στη συζήτηση για τις ΛεΠΑΤ επισκόπισες-ους και τις ευχές για τον ΛεΠΑΤ γάμο, όπου υποστηρίχθηκε από τον πρώτο ανοικτά γκέι επίσκοπο Gene Robinson και έχει δηλώσει πως ο λεσβιασμός-ομοερωτισμός δεν είναι αμαρτία.

Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ παλεύει για να αποφύγει ένα σχίσμα στην εκκλησία εξ' αιτίας του θέματος. Έχει προηγουμένως πει πως η εκκλησία μπορεί να δεχτεί "δύο στυλ" Αγγλικανισμού για το θέμα.

Ο ίδιος και η Αγγλικανική θρησκευτική κοινότητα έχουν πιέσει για «αυτοσυγκράτηση» για τον αριθμό των ΛεΠΑΤ επισκοπισών-ων, αλλά τον περασμένο Ιούλιο, Αγγλικανές κληρικές-οι και κοσμικές-οι στις ΗΠΑ ψήφισαν να αποριφθεί η τριετής αναστολή νέων χειροτονιών ΛεΠΑΤ κληρικών.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 4.2.10 και το μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/06/04/us-episcopal-leader-stands-firm-in-support-for-gay-bishops/