12 Ιουν 2010

Sao Paulo Pride, 3.000.000 ΛεΠΑΤ

Υπολογίζεται ότι περίπου τρία εκατομμύρια ΛεΠΑΤ βρέθηκαν στην Ημέρα Υπερηφάνειας του Σάο Πάολο χθες στη μεγαλύτερη γιορτή του κόσμου της ΛεΠΑΤ κουλτούρας.

Διαδήλωσαν στη μεγαλύτερη πόλη της Νότιας Αμερικής συναντήθηκαν για να χορέψουν στους δρόμους, να καταδικάσουν την ΛεΠΑΤφοβία και να ζητήσουν ίσα δικαιώματα.

Επίσης, διαδήλωσαν για να επιστήσουν την προσοχή στα ΛεΠΑΤ δικαιώματα πριν από προεδρικές εκλογές της χώρας, με θέμα "Ψήφος κατά της ΛεΠΑΤφοβίας".

O Alexandre Santos, Πρόεδρος της Ένωσης της LGBT Pride Parade του Σάο Πάολο, είπε στην Folha.com: "Φέρνουμε ένα σημαντικό θέμα την τρέχουσα χρονιά για να ενθαρρύνει τις-τους ανθρώπους να ψηφίσουν τις υποψήφιες-ους που πρόκειται πράγματι να κάνουν κάτι για λογαριασμό των ΛεΠΑΤ ανθρώπων".

Ο λεσβιασμός-ομοερωτισμός είναι νόμιμος στην Βραζιλία και η χώρα έθεσε εκτός νόμου τις διακρίσεις με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό από τη χρονιά 1988.

Αλλά ΛεΠΑΤ ακτιβίστριες-ες της χώρας λένε πως οφέλη, όπως το δικαίωμα να νυμφεύονται-παντρεύονται εξακολουθούν να τα στερούνται και η βίας κατά των ΛεΠΑΤ αυξάνεται.
Τη περασμένη χρονιά, 198 ΛεΠΑΤ έχασαν τη ζωή τους σε ΛεΠΑΤφοβικές επιθέσεις.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 7.6.10 και το μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/06/07/millions-of-gays-and-lesbians-join-sao-paulo-pride/