27 Ιουλ 2010

Ο λεσβοφοβικός Abdullah Hakim Quick

Μια οργάνωση για τις νέες μουσουλμάνες-ους στη Σουηδία έχει εξοργήσει την μεγαλύτερη queer οργάνωση της χώρας, προσκαλώντας ένα ιμάμη που ενθάρρυνε την εκτέλεση των Lgbt, να μιλήσει στο συνέδριο της τον Απρίλιο.

Ο γεννημένος στις ΗΠΑ ιεροκήρυκας Σεΐχης Abdullah Hakim Quick, ο οποίος έχει περιγράψει-αναφέρει τις Εβραίες-ους ως "βρώμικες-βρωμερές" και τάσσεται υπέρ της εκτέλεσης των queer, έχει προγραμματιστεί να μιλήσει στο συνέδριο της οργάνωσης Νέες μουσουλμάνες-οι της Σουηδίας SUM(Sveriges Unga Muslimer), το Σαββατοκύριακο του Πάσχα.

Η μουσουλμανική ομάδα ισχυρίστηκε πως αγνοούσε τις ακραίες απόψεις του Hakim Quick, όταν τον προσκάλεσε, όμως, δήλωσε ότι δεν θα τον αφαιρέσει από τον κατάλογο των προσκεκλημένων, καθώς αυτό θα διατάρασσε το πρόγραμμα της διάσκεψης.

"Αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία, αυτό απλά δείχνει μια πλήρη έλλειψη υπευθυνότητας", δήλωσε ο κ. Sören Juvas, της Lgbt ομάδας RFSL.

Ο
κ. Sören Juvas διευκρίνησε οργισμένα πως οι γεμάτες μίσος ακραίες απόψεις του ιεροκήρυκα επρόκειτο να δημοσιοποιηθούν στην τηλεόραση της Σουηδίας.

«Στο παρελθόν είχα την εντύπωση πως αυτή η οργάνωση σέβεται τις αρχές των ίσων δικαιωμάτων για όλες-ους, αλλά τώρα φαίνεται πως δεν μπορούν να τηρήσουν τις αξίες που υποστηρίζουν ότι αντιπροσωπεύουν” είπε.

"Αν οι ρόλοι ήταν αντιστρόφως και ανακαλύπταμε ότι μία από τις ομιλήτριες μας ήταν ισλαμοφοβική-ος τότε θα είχαμε αμέσως ανακάλεσει την πρόσκληση".

Ο Mohammed Kharraki, αναπληρωτής πρόεδρος της SUM, δεν απάντησε στη πρόσκληση της The Local.

Σε μια δήλωση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της SUM το απόγευμα της Τετάρτης 14.3.10, ωστόσο, η οργάνωση υπερασπίζεται τη απόφαση να επιτραπεί στον Hakim Quick να μιλά και ισχυρίζεται ότι είναι θύμα μιας εκστρατείας λασπολογίας που προωθεί το Φιλελεύθερο Κόμμα του πολιτικού Philip Wendahl.

Ο Wendahl κάλεσε την περασμένη εβδομάδα, σε ένα άρθρο γνώμης που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα Newsmill, του Σουηδικού Εθνικού Συμβουλίου για Θέματα Νεολαίας (Ungdomsstyrelsen) να παρακρατήσει το 1,5 εκατομμύριο κορώνες ($ 200.000) χρηματοδότησης που προορίζεται για μεγαλύτερη μουσουλμανική Ομάδα Νέων της Σουηδίας για το 2010.

Απορρίπτοντας τον Wendahl ως ένα πολιτικό με αντιμουσουλμανική ατζέντα, η οργάνωση είπε πως ομιλητής είχε ευρύτερα διαστρεβλωθεί.

"Όταν θα ήρθαμε σε επαφή με τον ομιλητή διεκδίκησε να μην κυριαρχήσουν αυτές οι απόψεις και είπε ότι ήταν το θύμα της προπαγάνδας μίσους από αντι-μουσουλμανικές δυνάμεις", δήλωσε η οργάνωση SUM.

Αλλά η απόφαση του 2004 από η Αρχή Κριτηρίων-Προτύπων των Ραδιοτηλεοπτικών Μεταδόσεων της Νέας Ζηλανδίας λέει μια διαφορετική ιστορία. Ανταποκρινόμενη σε μια καταγγελία από μια τηλεθεάτρια, η Αρχή εξέδωσε μια αυστηρή επίπληξη στον τηλεοπτικό σταθμό Auckland για μετάδοση σχολίων μίσους του Hakim Quick που εμφανίστηκε στο πρόγραμμα διάλεξης “Η Φωνή του Ισλάμ”.

Η Αρχή επεσήμανε ότι ο Hakim Quick κατηγόρησε για την εξάπλωση του hiv aids τις "βρώμικες-βρωμερές πρακτικές» των queer, τις οποίες περιέγραψε ως "άρρωστες" και "αφύσικες". Πρόσθεσε πως οι queer πέφτουν νεκρές από hiv aids και "Θέλουν να μας πάρουν όλες-ους κάτω μαζί τις". Περαιτέρω, επισήμανε ότι η Ισλαμική θέση για τον λεσβιασμό-ομοερωτισμό είναι ο «θάνατος».

"Οι μουσουλμάνες-οι πρόκειται να λάβουν μια στάση [εναντίον των queer] και δεν είναι αρκετό να τις αποκαλείτε με διάφορες ονομασίες-όρους", είπε ο ιμάμης.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 24.3.10 και το μεταφράσαμε, από την The Local γραμμένο από τον Paul O'Mahony στην http://www.thelocal.se/25712/20100324/