10 Ιουλ 2010

Παροχή ασύλου σε ΛεΠΑΤ

Το Ανώτατο Δικαστήριο θα εκδώσει μια απόφαση αύριο για μια υπόθεση δοκιμή για την πολιτική της Αγγλίας που θα ζητά από τις λεσβίες αιτούσες άσυλο να επιστρέψουν στην χώρα τις και να είναι διακριτικές.

Οι υπέρμαχες του ΛεΠΑΤ ασύλου είπαν πως το Υπουργείο Εσωτερικών, λέει συχνά στις λεσβίες αιτούσες άσυλο πως μπορούν να επιστρέψουν σε λεσβοφοβικές χώρες, εάν είναι "διακριτικές" ή μετεγκαθίστανται.


Δύο περιπτώσεις που εξετάζονται από το δικαστήριο, αφορά δύο γκέι από το Καμερούν και από το Ιράν. Και οι δύο έχουν ασκήσει έφεση κατά των προηγούμενων δικαστικών αποφάσεων που απέκλειαν τη δυνατότητα να αποκτήσουν άσυλο.



Οι υπέρμαχες του ΛεΠΑΤ ασύλου διοργανώνουν διαδήλωση έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο κατά της εννέα αύριο.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τις Προσφύγισες επέκρινε τη Αγγλία σήμερα για αυτήν την πολιτική.

Η Alexandra McDowall, νομική σύμβουλος της Ύπατης Αρμοστείας στο Λονδίνο, δήλωσε στο BBC η διακριτικότητα "εισάγει ένα στοιχείο που δεν θα έπρεπε να υπάρχει".

"Θα ζητούσαμε μια Εβραία να κρυφτεί στη σοφίτα για να αποφύγει να αποσταλεί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης;", είπε.

"Η δίωξη δεν παύει να είναι δίωξη μόνο και μόνο επειδή ένα πρόσωπο μπορεί να λάβει μέτρα αποφυγής με το να είναι διακριτική".

Μιλώντας το Μάιο, η Angela Mason, η προεδρινα των ΛεΠΑΤ μεταναστριών της Αγγλίας, είπε στην εφημερίδα Guardian: «Φαίνεται ότι το Υπουργείο Εσωτερικών αρνείται συστηματικά αιτήσεις με το σκεπτικό ότι οι λεσβίες μπορούν να πάνε πίσω και να είναι «διακριτικές»ή να «μετεγκατασταθούν».

"Οι αποφάσεις που λαμβάνονται από το Υπουργείο Εσωτερικών στερούνται βασικής κατάρτισης για την αντιμετώπιση τέτοιων αιτημάτων ... Το αποτέλεσμα είναι ότι οι λεσβίες αιτούσες άσυλο οι οποίες αντιμετωπίζουν ήδη δίωξη, μπορεί επίσης να αντιμετωπίζουν διακρίσεις στην χώρα μας".

Νωρίτερα αυτή τη χρονιά, μια έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας υποστήριξε ότι η Αγγλία και αρκετές άλλες ευρωπαϊκές χώρες παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο με την επιστροφή των ευάλωτων Ιρανίδων αιτουσών άσυλο.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι γυναίκες, οι εθνοτικές μειονότητες και οι ΛεΠΑΤ, ή εκείνες που δίνουν την εντύπωση πως είναι λεσβίες, είναι πολύ πιθανό να κινδυνεύσουν να υποστούν βία και διώξεις στη χώρα.

Η Αμνηστία κατηγόρησε την Αγγλία, μαζί με πολλές άλλες χώρες, για μια δια της βίας επιστροφή, "αποτέλεσμα" στις επικίνδυνες περιοχές του Ιράκ να παραβιάζονται οι διεθνείς κανόνες.



Το άρθρο το βρήκαμε στις 6.7.10 και το μεταφράσαμε από την Pink News, στην ttp://www.pinknews.co.uk/2010/07/06/supreme-court-to-rule-on-uks-discretion-policy-for-gay-asylum-seekers/

Η απόφαση στις 7.7.10 ήταν θετική και η Ελλάδα έχει δώσει άσυλο την χρονιά 2006 στη βάση του σεξουαλικού προσανατολισμού.