13 Ιουλ 2010

Λεσβίες στην μέση ηλικία

Έρευνα δείχνει πως οι “οι γυναίκες που ανακαλύπτουν στη μέση ηλικία πως είναι λεσβίες” ίσως αλλάξουν σεξουαλικό προσανατολισμό.

Μια μελέτη για τις λεσβίες που πριν είχαν και εγκατέλειψαν μακροχρόνιες ετερό σχέσεις δείχνει ότι πολλές έχουν αλλάξει σεξουαλικό προσανατολισμό στο μέσον της ζωής τις.

Η ερευνήτρια Christan Moran, που πήρε συνέντευξη σε περισσότερες από 200 γυναίκες, πιστεύει ότι αυτό αποτελεί ίσως ένδειξη ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός, τουλάχιστον για τις γυναίκες, είναι πιο ρευστός από ό, τι εθεωρείτο μέχρι σήμερα.

Η κ. Moran, από το Πανεπιστήμιο Southern Connecticut των ΗΠΑ, είπε στην Daily Telegraph ότι υπάρχουν «μεγάλες πιθανότητες οι ετερο γυναίκες να βιώσουν την πρώτη έλξη για άλλες γυναίκες και μετά την ενηλικίωση».

Ισχυρίστηκε ότι πολλές γυναίκες που εκ-δηλώθηκαν στη μέση ηλικία ή μετά το γάμο είχαν κακώς κρατήσει μυστικό τον σεξουαλικό προσανατολισμό τις ή είχαν καταπιέσει τα συναισθήματά τις.

Αντ 'αυτού, η κ. Moran υποστήριξε, πως ήταν φανερό ότι οι γυναίκες αυτές μπορεί να έχουν κάνει "μια πλήρη μετάβαση σε μια αποκλειστικώς λεσβιακή ταυτότητα ... με άλλα λόγια άλλαξαν το γενετήσιο προσανατολισμό τις».

Πρόσθεσε όμως ότι οι γυναίκες αυτές αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες να εγκαταλείψουν το "αναμφισβήτητο προνόμιο" του ετερό γάμου, και ότι εκείνες που είχαν παιδιά ήταν σε ιδιαιτέρη κόντρα-μάχη με τη νέα τις ταυτότητα, ως οι λεσβίες και του φόβου της αντίδρασης της κοινωνίας.

Σε μια άλλη μελέτη, η Lisa Diamond, καθηγήτρια ψυχολογίας και σπουδών φύλου στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα-Utah, εντόπισε 100 γυναίκες που δήλωσαν κάποια έλξη προς τις γυναίκες σε πάνω-γύρω δέκα χρόνια.

Στην αρχή, οι περισσότερες από τις γυναίκες είδαν τις εαυτές τις ως λεσβίες ή αμφισεξουαλικές, με λίγες μόνο να αρνούνται να επισημάνουν-να δεχτούν την ταμπέλα-να περιγραφούν λεσβίας, αμφι.

έκα χρόνια αργότερα, τα δύο τρίτα των γυναικών είχαν αλλάξει τον τρόπο που περιγράφονταν, με κάποιες αμφισεξουαλικές να γίνονται λεσβίες και κάποιες που αυτοαποκαλούνταν λεσβίες τώρα να περιγράφονται ως ετερό.

Ένα παράδειγμα μιας διάσημης γυναίκας που εγκατέλειψε ένα ετερό γάμο για να ξεκινήσει μια σχέση με μια γυναίκα είναι η Ally MacBeal ηθοποιός Portia di Rossi. Xώρισε το σύζυγό της το 1998 και τώρα είναι παντρεμένη με τhν Ellen DeGeneres.

Άλλες γυναίκες που έχουν αφήσει ετερό σχέσεις, και εκ-δήλωσαν το σεξουαλικό προσανατολισμό στη μέση ηλικία είναι η 49χρονη γκουρού της μόδας Mary Portas, η οποία πρόσφατα αραβωνιάστηκε-νυμφεύθηκε τη δημοσιογράφισα του περιοδικού μόδας Grazia, Melanie Rickey, και η 63χρονη ψυχολόγος Susie Orbach, η οποία βγαίνει με την συγγράφισα Jeanette Winterson.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 12.7.10 και το μεταφράσαμε, από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/07/12/research-suggests-late-blooming-lesbians-may-change-sexual-orientation/