14 Ιουλ 2010

Οι λεσβίες διαβάζουν συχνότερα ιστοσελίδες

Λεσβίες και queer διαβάζουν συχνότερα blog και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Μια έρευνα στις ΗΠΑ διαπίστωσε ότι οι λεσβίες και queer είναι η πλειονότητα των χρηστριών των εθνικών blogs και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Η μελέτη, που διενεργήθηκε σε απευθείας σύνδεση -on line από την Harris Interactive, ζήτησε από 2.412 ενηλίκες, συμπεριλαμβανομένων και 341 queer, τις συνήθειές τις στο Διαδίκτυο και υπήρξε δειγματοληψία από λεσβίες και queer.

Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι το 54% των λεσβιών και queer διαβάζουν blogs, σε σύγκριση με το 40% των ετερό. Ο αριθμός των queer είχε αυξηθεί από το μόλις 32% που ήταν το Νοέμβριο 2006.

Το 36% των λεσβιών και queer είπαν ότι διαβάζουν blog με ειδήσεις και επίκαιρα θέματα, σε σύγκριση με 25% των ετερό. Το ένα τέταρτο (25%), των ενήλικων λεσβιών και queer επίσης διαβάζουν blog με θέματα διασκέδασης και ποπ κουλτούρας, σε σύγκριση με το 16% των ετερό.

Η τάση αυτή συνεχίζεται σε πολιτικά και ταξιδιωτικά blog, ενώ το ένα τρίτο (35%) των queer αναγνωστριών-ων δήλωσαν ότι διαβάζουν ιστοσελίδες με ειδήσεις και θέματα που ενδιαφέρουν λεσβίες και queer.

Πάνω από το μισό (53%) αυτών των αναγνωστριών, επίσης, λένε ότι επισκέπτονται τις queer ιστοσελίδες εβδομαδιαία, και μία στις πέντε (19%), το κάνουν καθημερινά.

Η έρευνα επίσης διαπίστωσε ότι οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης είναι πιο δημοφιλής σε λεσβίες και queer από ό,τι σε ετερό.

Το 73% των λεσβιών και queer ενήλικων είπαν πως είναι στη Facebook, σε σύγκριση με 65% των ετερό ενηλίκων. Επίσης, το 32% των λεσβιών και queer που απάντησαν αναφέρουν ότι είναι μέλη της MySpace, σε σύγκριση με 22% των ερωτηθησών ετερό.

Στην LinkedIn, μια ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης με προσανατολισμό τις επιχειρήσεις, το 22% των λεσβιών και queer ερωτηθησών αναφέρουν πως είναι μέλη, ενώ μόλις το 16% των ετερό είπε το ίδιο.

Τέλος, σχεδόν τρεις στις δέκα (29%) των λεσβιών και queer ανέφεραν πως είναι μέλη της Twitter, σε σύγκριση με το μόλις το 15% των ετερό ενήλικων.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 13.7.10 και το μεταφράσαμε, από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/07/13/lesbians-and-gay-men-more-likely-to-read-blogs-and-use-online-networks/