25 Ιουλ 2010

Ο πάπας "έφαγε"... τα ωάρια

Ο πάπας "έφαγε"... τα ωάρια

Η επισημότητα με την οποία αφίχθη χθες ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος στο νησί, με 36μελή συνοδεία, ανάγκασε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ζητήσει εκτάκτως, το απόγευμα της Πέμπτης, να τον συνοδεύσουν στην Πάφο και τέσσερις υπουργοί, ώστε η υποδοχή του Ποντίφικα να καταστεί εξίσου επίσημη.

Η απόφαση του κ. Χριστόφια ήρθε αιφνιδιαστικά, ακυρώνοντας το πρόγραμμα των υπουργών για την Παρασκευή.

Ανάμεσα σ' αυτούς που είδαν το πρόγραμμά τους να ανατρέπεται ήταν και ο -Παφίτης- υπουργός Υγείας, ο οποίος επρόκειτο χθες να προεδρεύσει σύσκεψης για λεπτομέρειες του νόμου περί ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Η συζήτηση των σοβαρών ηθικών ζητημάτων του νόμου, περί του ποιες θα χαρακτηρίζονται επίδοξες γονείς για την εξωσωματική διαδικασία (λεσβίες, παντρεμένα ζευγάρια, μονήρη άτομα, γονείς εκτός γάμου;) θα γίνει τελικά την επόμενη βδομάδα, αν και, εδώ που τα λέμε, είναι κάπως ειρωνικό το ότι αναβλήθηκε για την υποδοχή ενός ανθρώπου που έχει χαρακτηρίσει δημοσίως "ύπουλες και επικίνδυνες απειλές", ζητήματα όπως η άµβλωση και ο queer γάµος.


ΝύΧι


Το άρθρο το βρήκαμε στις 5.6.10 στην κυπριακή εφημερίδα Πολίτης, κωδικός άρθρου: 950071 στην http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=950071&-V=archive&-w=%CF%CC%CF%D6%D5%CB%CF%D6%C9%CB%CF%C9@&-P