13 Ιουλ 2010

Πιο παχύσαρκες οι λεσβίες

Μια νέα μελέτη από πανεπιστημιακές ερευνήτριες-ες υποστηρίζει το στερεότυπο ότι οι λεσβίες είναι βαρύτερες από τις ετερό.

Η έκθεση, που δημοσιεύεται στην "Επιθεώρηση Δημόσιας Υγείας" των ΗΠΑ, ερεύνησε πάνω από 67.000 κατοίκους της Μασαχουσέτης μεταξύ των ηλικιών 18 και 64.

Σύμφωνα με την msnbc.com, οι ερευνήτριες διαπίστωσαν ότι, το 26% των λεσβιών ήταν παχύσαρκες, σε σύγκριση με 17% των ετερό γυναικών.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι οι λεσβίες είχαν περισσότερες πιθανότητες να είναι καπνίστριες από ότι οι ετερό και οι λεσβίες είχαν περισσότερες πιθανότητες να είναι σε κίνδυνο για καρδιακή νόσο από τις ετερό γυναίκες.

Η επικεφαλής της μελέτης-έρευνας, Kerith Conron, ερευνήτρια στο Χάρβαρντ της Σχολής Δημόσιας Υγείας, είπε πως οι διαπιστώσεις της έρευνας είναι μια καλή περίπτωση για την παραγωγή ειδήσεων ώστε να προσαρμόσουν μηνύματα για την υγεία των λεσβιών.

"Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι εμείς στην κοινότητα της δημόσιας υγείας πρέπει να καταλήξουμε σε πιο προσαρμοσμένα μηνύματα για το μέτρο μεγέθους αυτών των ομάδων, όπως ακριβώς κάνουν και οι εμπόρισες αυτοκινήτων όταν θέλουν το μέτρο μεγέθους ενός συγκεκριμένου κοινού στόχου», είπε.

Η κα. Conron πρόσθεσε ότι μπορεί να είναι πιο αποδεκτό για τις λεσβίες να είναι πιο πραγματική η ένδειξη, η οποία τις δείχνει να αντιπροσωπεύουν υψηλότερο ποσοστό παχυσαρκίας.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 8.6.10 και το μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/06/08/gay-men-thinner-that-heterosexuals-but-lesbians-heavier-study-says/