8 Ιουλ 2010

Εκπαίδευση αστυνομικίνων στο Αφγανιστάν από την Europole

H EUPOL, η οποία ως αστυνομία ασχολείται ως σύμβουλος σε θέματα ισότητας των φύλων στο υπουργείο Εσωτερικών, ήρθε αντιμέτωπη με το γεγονός ότι οι γυναίκες που προσλαμβάνονται στην αστυνομία δεν είναι εκπαιδευμένες με τον ίδιο τρόπο όπως οι άντρες συναδέλφοι τις.

Η πρώτη προτεραιότητα ήταν να δοθεί στις αστυνομικίνες βασική εκπαίδευση στην αυτοάμυνα.


Συντονίζοντας τις προσπάθειες με άλλες συνεργάτιδες συμβούλους, η EUPOL σχεδίασε μια στρατηγική για να αποκτήσουν την αναγκαία εκπαίδευση ώστε να εξασφαλισθεί πως οι αστυνομικίνες, θα συμμετέχουν σε προγράμματα κατάρτισης στο κέντρο κατάρτισης της Κανταχάρ-Kandahar, ώστε να είναι σε θέση να υπερασπιστούν τις εαυτές τις σε ένα επικίνδυνο και εχθρικό περιβάλλον.

Τον Αύγουστο 2010, η πρώτη τάξη που θα είναι καλύτερα εκπαιδευμένη και οι καλύτερα προετοιμασμένες αστυνομικίνες θα αποφοιτήσουν καθώς θα είναι εκπαιδευμένες να χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό που σχεδιάστηκε ειδικά για τις αστυνομικίνες.

Αυτό αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο βήμα στο Αφγανιστάν, όχι μόνο για τις αστυνομικίνες αλλά και για τις γυναίκες της χώρας γενικότερα.



Το άρθρο το βρήκαμε στις 7.7.10 και το μεταφράσαμε, από την ιστοσελίδα ενημέρωησης της Ύπατης Επιτρόπισας Catherine Ashton, σε θέματα Ασφαλείας και Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cms_data/docs/pressdata/en/esdp/115728.pdf