21 Ιουλ 2010

H Ιρλανδία αντιμετωπίζει την απομόνωση των λεσβιών στις αγροτικές περιοχές

Ένα νέο πρόγραμμα έχει ξεκινήσει στην Ιρλανδία για την αντιμετώπιση της απομόνωσης των λεσβιών στις αγροτικές κοινότητες.

Το πρόγραμμα “Η Διαφορετικότητα των Lgbt” έχει ως στόχο να συντονίσει τις υπηρεσίες υποστήριξης για λεσβίες σε ολόκληρη τη χώρα.

Το πρόγραμμα ξεκινά μόλις μια ημέρα αφότου η Προεδρίνα της Ιρλανδίας Mary McAleese υπέγραψε την νομοθεσία για τον queer γάμο-σύμφωνο.

Οι εργαζόμενες για την περιφερειακή ανάπτυξη θα αναζητήσουν στις πιο απομονωμένες περιοχές της χώρας να εντοπίσουν τις ανάγκες των queer και θα συνεργαστούν με τις τοπικές υπηρεσίες υγείας.

Ο Derek McDonnell, διευθυντής του εισαγωγικού βήματος του προγράμματος, είπε πως οι κυρίαρχες υπηρεσίες δεν μπορούν να παράσχουν επαρκή στήριξη σε λεσβίες, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση κινδύνων στα προβλήματα ψυχικής υγείας.

Είπε: «Παρά την πρόσφατη πρόοδο για τις queer στην Ιρλανδία, ένας σημαντικός αριθμός εξακολουθεί να βρίσκει δύσκολο το να είναι «ανοικτές» και εξακολουθούν να ζουν στις τοπικές τις κοινότητες. Με αποτέλεσμα την έλλειψη αναγνώρισης πως όλες οι τοπικές κοινότητες αποτελούνται και από λεσβίες, αμφισεξουαλικές και τρανς.

"Πολλές LGBT μετακινούνται προς Δουβλίνο ή σε άλλες πόλεις, επειδή αισθάνονται ότι δεν μπορούν να διαδραματίσουν ένα πλήρη ρόλο στη κοινότητα στην οποία γεννήθηκαν και μεγάλωσαν".

Το πρόγραμμα οργανώθηκε με τη συνεργασία 11 queer οργανώσεων και χρηματοδοτείται από την “Atlantic philanthropies”.

Η Pat Carey, υπουργίνα για την κοινότητα, την ισότητα και τις υποθέσεις της Gaeltacht, ξεκίνησε το πρόγραμμα.

Σύμφωνα με την ιρλανδική εφημερίδα Times, είπε: "Η ιρλανδική κοινωνία δεν ήταν πάντα υποστηρικτική στις λεσβίες, όπως θα έπρεπε να είναι, ιδίως στις αγροτικές περιοχές της Ιρλανδίας".

"Οι νέες queer που αισθάνoνται απομονωμένες στις αγροτικές κοινότητες, και αδυνατούν να είναι οι εαυτές τις και να πιστέψουν στην εαυτή τις, συχνά αναγκάζονται να μετακομίσουν στις πόλεις".


Το άρθρο το βρήκαμε στις 20.7.10 και το μεταφράσαμε από την Pink News, γραμμένο από την Jessica Geen στην http://www.pinknews.co.uk/2010/07/20/irish-programme-launched-to-tackle-lgbt-isolation/