31 Ιουλ 2010

Η εκκλησία MCC θα τελεί queer γάμους στην Ισπανία

Η Αμερικανική Κοινότητα Μητροπολιτικού Ναού (MCC) ελπίζει να ανοίξει μια κοινότητα στη Μαδρίτη, Ισπανία, αυτή τη χρονιά για να εκτελεί queer γάμους.

Η Ισπανία νομιμοποίησε το queer γάμο τη 2005 και η νομοθεσία δίνει σε θρησκείες το δικαίωμα να διενεργούν τελετές, εφόσον το επιθυμούν.

Καθώς η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία στην Ισπανία αντιτίθεται έντονα τα ίσα δικαιώματα του γάμου, η MCC θα είναι η πρώτη εκκλησία στη χώρα που θα τελεί queer γάμους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP, δημοσιεύματα της εφημερίδας El Mundo ανέφεραν πως ένα λεσβιακό ζευγάρι που γεννήθηκε στην Ισπανία και ζει στον Καναδά, ήρθε στην Μαδρίτη για να καταχωρήσει ένα εκκλησίασμα της MCC με το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η μια από το λεσβιακό ζευγάρι, η Raquel Benitez, είπε στην εφημερίδα: "Είμαστε η πρώτη (queer) εκκλησία στην Ισπανία.

"Υπάρχουν χριστιανικές ομάδες που θέλουν να θεσπίσουν κάποιου είδους (queer), θρησκευτική οργάνωση, αλλά ως στιγμής δεν υπάρχει ούτε ενδιαφέρον ούτε η διεθνής στήριξη που έχει η MCC.

«Θέλουμε να καλύψουμε το κενό που υπάρχει, ένα πνευματικό κενό για τις queer και για κάθε πρόσωπο που δεν έχει σχέση με άλλες θρησκείες".

Η MCC συγκεκριμένα αναζητά LGBT οικογένειες και έχει πάνω από 300 εκκλησίες καθώς και 43.000 μέλη σε ολόκληρο τον κόσμο. Ελπίζει να ανοίξει την κοινότητα της Μαδρίτης, τον Οκτώβριο.

Η εκκλησία
MCC, μαζί με τις συναγωγές των Κουακέρων, των Ενωτικών και των Φιλελεύθερων, έχει δηλώσει επίσης το ενδιαφέρον της στο να τελεί θρησκευτικές τελετές για τα queer ζευγάρια στην Αγγλία.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 5.7.10 και το μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/07/05/gay-friendly-christian-church-to-carry-out-gay-weddings-in-spain/