19 Ιουλ 2010

Ο McDonagh δικάστηκε επειδή βίασε μια λεσβία,

Άνδρας που βίασε "ευάλωτη" λεσβία φυλακίστηκε για εννέα χρόνια

Ένας άντρας ο οποίος βίασε μια άστεγη λεσβία φυλακίστηκε για εννέα χρονιές και καταγράφηκε στο μητρώο σεξουαλικών δραστών.

Ο 40 χρονος James McDonagh, επιτέθηκε στη ανώνυμη 30χρονη λεσβία θύμα, ενώ κοιμόταν κάτω από ένα δέντρο στο Mote Park στο Maidstone, Kent, τον περασμένο Ιούνιο.

Η λεσβία θύμα, η οποία επαινέθηκε για τη συμφωνία της να καταθέσει κατά του βιαστή της, περιγράφηκε στο δικαστήριο ως άστεγη, αλκοολική και εξαιρετικά ευάλωτη.

Στην ακρόαση του δικαστηρίου ειπώθηκε πως ο McDonagh βίασε τη λεσβία, ενώ δύο συνεργοί του, την κρατούσαν κάτω ακινητοποιημένη.

Αν και ο McDonagh ισχυρίστηκε ότι ήταν στο σπίτι με τη σύζυγό του Walthamstow κατά τη στιγμή της επίθεσης, ένα δείγμα του DNA του βρέθηκε στα εσώρουχα της λεσβίας θύματος.

Ο McDonagh αρνήθηκε να αναφέρει τους άλλους δύο άνδρες που εμπλέκονται στον βιασμό και η αστυνομία της Κεντ εξακολουθεί να αναζητά τους δύο συνεργούς.

Σε μια δήλωση που κυκλοφόρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η οικογένεια της λεσβίας θύματος είπε ότι ήταν ικανοποιημένη που η δίκη τελείωσε.

Είπαν: «Αυτή η επίθεση κατά της κόρης μας, την απομάκρυνε τελείως από κοντά μας, τόσο ως πρόσωπο όσο και ως οικογένεια, ήταν εντελώς καταστροφική”.

"Επικροτούμε την απόφαση της να καταθέσει στη δίκη, παρά το τραύμα που βίωσε κατά τη διάρκεια του πραγματικού βιασμού, είχε να καταθέσει αναλυτικά και λεπτομερώς, τα γεγονότα που συνέβησαν μπροστά σε ένα σύνολο ξένων (τόσο στην ανάκριση όσο και στη δίκη).

"Θα πρέπει να σημειωθεί ότι είχαμε την πλήρη υποστήριξή της αστυνομίας και των ομάδων υποστήριξης μαρτύρων, όπου χωρίς την κατανόηση για την κατάσταση και τις προσπάθειες στήριξης των ομάδων αυτών η όλη εμπειρία θα ήταν ακόμη πιο τραγική και τραυματική”.

"Εμείς, ως μια αγαπημένη οικογένεια πρέπει να αρχίσουμε από την αρχή και ξαναφτιάξουμε τις ζωές μας και να συνεχίσουμε να προσπαθούμε να αφήσουμε αυτή την τρομερή περίοδο πίσω μας. Αν και οι επιπτώσεις της θα παραμείνουν σε όλες μας, αλλάζοντας εντελώς τις πτυχές της ζωής μας".


Το άρθρο το βρήκαμε στις 5.7.10 και το μεταφράσαμε από την Diva uk,στην http://www.divamag.co.uk/diva/update.asp