28 Ιουλ 2010

Η εσωτερικευμένη λεσβοφοβία της κας Penny Wong

Η πρώτη ανοικτά λεσβία υπουργίνα του Εκτελεστικού Συμβουλίου στην Αυστραλία υποστήριξε ότι έχει υποστεί δυσμενής διακρίσης, αλλά αρνήθηκε να υποστηρίξει το queer γάμο.

H Penny Wong, η υπουργίνα του Εργατικού κόμματος για κλιματική αλλαγή είπε στην τηλεόρση ABC: "Δυνάμει του ποια είμαι, οι προκαταλήψεις και οι διακρίσεις είναι τα πράγματα που έχω εις γνώσιν μου από πρώτο χέρι.

"Όταν μπήκα στο κοινοβούλιο, σκέφτηκα πραγματικά καλά πώς να χειριστώ το να είμαι μια Ασιάτισα λεσβία στο Κοινοβούλιο, διότι αυτό δεν είχε συμβεί ποτέ πριν".

Η κα. Wong, η οποία είναι σε σχέση με την Sophie Allouache για αρκετά χρόνια, αρνήθηκε να στηρίξει τον queer γάμο.

Όταν ρωτήθηκε εάν θα υποστηρίξει την εισαγωγή της ισότητας γάμου, η κ. Wong είπε: «Έχω κάνει αρκετά σχόλια σχετικά με αυτό (το queer γάμο) ζήτημα.

“Εκτιμώ το ενδιαφέρον σας, αλλά είμαι εδώ σήμερα για να μιλήσω σχετικά με τη συναινετική χρήση των υδάτων εδώ στη Δυτική Αυστραλία".

Όταν ρωτήθηκε με παρόμοια ερώτηση στην τηλεόραση Channel Ten, είπε: "Στο θέμα του γάμου, νομίζω ότι η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχει μια πολιτιστική, θρησκευτική και ιστορική άποψη γύρω από αυτό την οποία πρέπει να σεβαστούμε".

"Η θέση του κόμματος είναι πολύ σαφής, πως είναι ένας θεσμός μεταξύ γυναίκας και άνδρα», είπε. Προσθέτοντας: «Σέβομαι το γεγονός το πως οι άνθρωποι βλέπουν αυτό το θεσμό".


Το 2008, η κ. Wong κατευθύνθηκε μέσω της νομοθεσίας που εγγυάται στα λεσβιακά ζευγάρια ίσα δικαιώματα σε ό, τι αφορά τη φορολογία, την υγειονομική περίθαλψη και συνταξιοδοτικές παροχές.

Ο πολιτικός του εργατικού κόμματος, Steven Lewis ο οποίος αγωνίζεται στην έδρα του Wentworth είπε στην τοπική εφημερίδα, “ Wentworth Courier”: "Η προσωπική μου άποψη είναι ότι στηρίζω το queer γάμο".

«Πιστεύω ότι εκείνες οι queer που είναι σε μια σχέση αγάπης πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα ετερό ζευγάρια.

"Έχω καταλάβει ότι αυτή η άποψη δεν θα πρέπει να συμμερίζεται η πλειοψηφία της κοινωνίας της Αυστραλίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να εργαστούμε για την επίτευξη αυτού του στόχου".

Ένας άλλος πολιτικός του εργατικού κόμματος, Steven Hurd είπε: "Γνωρίζουμε πως η παρούσα θέση του Εργατικού Κόμματος δεν είναι πολύ υποστηρικτική ... Εάν επρόκειτο να εκλεγεί στο κοινοβούλιο, θα ήθελα να προτείνω μια ελεύθερη ψηφοφορία - μια ψήφο κατά συνείδηση στο queer γάμο και θα τον υποστηρίξω, επειδή δεν βλέπω το νόημα για τη δημιουργία όλης αυτής της νομοθεσίας για την εξάλειψη των διακρίσεων και στη συνέχεια να μην τις επιτρέπουμε τα ίδια δικαιώματα στο γάμο όπως στις ετερό".

«Αυτό είναι η αγάπη και το να δίνεις αξιοπρέπεια στην αγάπη". Δυστυχώς για τις queer και υποστηρίκτριες του γάμου, ο κ. Hurd είναι απίθανο να γίνει μέλος της Συγκλήτου καθώς μάχεται για Φιλελεύθερη έδρα στην Kooyong, στη Μελβούρνη.

Η ηγέτιδα του κόμματος και νυν πρωθυπουργίνα της Αυστραλίας, Julia Gillard δήλωσε την αντίθεσή της στον queer γάμο σε μία από τις πρώτες συνεντεύξεις της μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.

Είπε στο Austereo Show: «Πιστεύουμε ότι η πράξη του γάμου είναι σκόπιμο να παραμείνει στην παρούσα μορφή της, η οποία αναγνωρίζει ότι ο γάμος είναι μεταξύ γυναίκας και άνδρα, αλλά έχουμε ως κυβέρνηση λάβαμε μέτρα για να εξισωθούν τα queer ζευγάρια".

Τελετές για queer σχέσεις και σύμφωνο συμβίωσης ισχύουν στη Νέα Νότια Ουαλία, Τασμανία, Βικτώρια και τη Νότια Αυστραλία. Σύμφωνο συμβίωσης κατά το βρετανικό μοντέλο ισχύει στην Australian Capital Territory.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 27.7.10 και το μεταφράσαμε, από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/07/27/gay-australian-cabinet-minister-penny-wong-comes-out-against-gay-marriage/