21 Ιουλ 2010

Η Paraguay, Uruguay θα πουν ναι, στον quuer γάμο

Η Αργεντινή ψήφισε τη νομιμοποίηση του Queer γάμου την περασμένη εβδομάδα και τώρα μοιάζει πως δύο από τις γειτονικές χώρες θα μπορούσαν με τη σειρά τις να εξετάσουν το ίδιο βήμα.

Queer ομάδες στην Ουρουγουάη και στην Παραγουάη, ασκούν πιέσεις sτα κοινοβούλια να εξετάσουν τις νομοθεσίες ώστε να δώσει στα Queer ζευγάρια τα δικαιώματα του γάμου.

Η Αργεντινή είναι η πρώτη χώρα στη Λατινική Αμερική που έκανε το βήμα, η Προεδρίνα της χώρας, Cristina Fernandez de Kirchner αναμένεται να επικυρώσει τη νομοθεσία αύριο.

Αναφορές λένε πως η Ουρουγουάη είναι η πιο πιθανή από τις δύο χώρες να χορηγήσει τα δικαιώματα του γάμου. Επιτρέπει ήδη αστικές ενώσεις-σύμφωνα συμβίωσης, την παιδοθεσία σε queer ζευγάρια, το δικαίωμα οι queer να υπηρετούν αννοικτά στις ένοπλες δυνάμεις και επιχορηγεί τις trans τη δυνατότητα να αλλάζουν νομικά το φύλο τις.

Ο Diego Sempol της ομάδας Ovejas Negras (Μαύρα Πρόβατα) είπε στην εφημερίδα της Αργεντινής “Telam” ότι η ομάδα βρίσκεται σε πολλά υποσχόμενες συνομιλίες με κορυφαίες-ους πολιτικίνες.

Η Παραγουάη είναι λιγότερο πιθανό να κάνει την αλλαγή, με την εκκλησία να μιλά πριν καν να έχει εισαχθεί ένα νομοσχέδιο.

Μια queer ομάδα στη χώρα, ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι θα πιέσει για ένα νομοσχέδιο.

O Ρωμαιοκαθολικός επίσκοπος Adalberto Martinez του Αγίου Pedo υποσχέθηκε μια «έντονη εκπαιδευτική εκστρατεία» για τις χριστιανικές αξίες, ενώ ο αντιπρόεδρος της χώρας, Federico Franco είπε πως η γυναίκα και ο άνδρας δημιουργήθηκαν για να αναθρέψουν μια οικογένεια.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 20.7.10 και το μεταφράσαμε, από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/07/20/uruguay-and-paraguay-could-be-next-to-debate-gay-marriage/