1 Ιουλ 2010

Η λεσβία Shobhna Kumar, άνοιξε το πρώτο δικτυακό βιβλιοπωλείο "Queer Ink"

Μια λεσβία άνοιξε το πρώτο σε απευθείας σύνδεση-online ΛεΠΑΤ βιβλιοπωλείο στην Ινδία.

Το “Queer Ink”, που διευθύνεται από την Shobhna Kumar, βασίζεται στο Malad και θα πουλήσει περίπου 200 τίτλους που κυμαίνονται από τα μυθιστορήματα και τα ακαδημαϊκά κείμενα έως παιδικά βιβλία.

Ωστόσο, δεν θα πουλήσει ερωτικού περιεχομένου βιβλία.

Η κ. Kumar, η οποία εργάζεται βοηθώντας τη ΛεΠΑΤ κοινότητα της πόλης, είπε στην Hindustan Times: «Είχα εγωιστικό κίνητρο για την έναρξη του βιβλιοπωλείου, καθώς δεν μπορούσα να έχω πρόσβαση σε αυτά τα βιβλία. Και η Amazon δεν τα αποστέλει. Πιστεύω ότι δεν θα περνούσαν από το τελωνείο, το οποίο θα θεωρούσε πως προσβάλλουν τις ευαισθησίες της Ινδίας.

"Υπάρχουν μερικά ινδικά βιβλιοπωλεία σε απευθείας σύνδεση-online , αλλά χρειάζονται εβδομάδες για να τα αποστείλουν. Σκέφτηκα πως και άλλες-οι άνθρωποι πρέπει να βρίσκονται στην ίδια θέση".

Και πρόσθεσε: «Τα βιβλία είναι για τις ΛεΠΑΤ και την κάθεμια, καθέναν που εκ-δηλώνεται δημόσια, ή θέλει να μάθει περισσότερα για τα θέματα αυτά.

"Είναι για την ενδυνάμωση και την ενημέρωση. Φιλικό προς τις πολίτισες-ες που θέλουν πρότυπα, να δουν τη ζωή τις να αντανακλάται στην μυθοπλασία. Νομίζω ότι κάποια θα διστάσει να πάρει βιβλία όπως αυτά σε ένα κανονικό λιανικό κατάστημα, αυτή είναι η αιτία που έκανα το online βιβλιοπωλείο"

Η διαδικτυακή σελίδα θα έχει επίσης ένα τμήμα για να ενθαρρύνει τις ανθρώπους να υποβάλουν τα δικά τις κείμενα.

Η έναρξη λειτουργίας της έρχεται λίγο πριν από την επέτειο την απόφαση-ορόσημο Ανώτατου Δικαστηρίου του Δελχί, αποποινικοποίησης τής ΛεΠΑΤ σεξουαλικής επαφή μεταξύ συναινουσών-ντων ενηλίκων.

Τον Απρίλιο, η χώρα πραγματοποίησε το πρώτο mainstream φεστιβάλ ΛεΠΑΤ κινηματογράφου.

Το “Kashish Βομβάη Διεθνές Queer Film Festival 2010” παρουσίασε περισσότερες από 100 ταινίες από 25 χώρες.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 30.6.10 και το μεταφράσαμε, από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/06/30/indias-first-online-gay-bookstore-opens/