1 Ιουλ 2010

Το δικαστήριο του Wisconsin αρνήθηκε την αλλαγή μιάς νομικής τροποποίησης

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Wisconsin επικύρωσε την απαγόρευση της πολιτείας σχετικά με το ΛεΠΑΤ γάμο και το σύμφωνο συμβίωσης.

Το δικαστήριο κλήθηκε να εξετάσει το κατά πόσον μια συνταγματική τροποποίηση της χρονιάς 2006 τέθηκε ορθώς σε όσες-ους ψηφίζουν.

Μία ψηφοφόρισα είχε καταθέσει μήνυση υποστηρίζοντας ότι η τροπολογία έσπαγε τους νόμους, επειδή αναφέρεται ταυτοχρόνως και στα δύο θέματα, τον ΛεΠΑΤ γάμο και το σύμφωνο συμβίωσης.

Η ενάγουσα ανέφερε πως αυτό έσπασε το νόμο επειδή οι τροποποιήσεις θα έπρεπε να αναφέρονται μόνο στο ένα θέμα.

Ωστόσο, το δικαστήριο ομόφωνα διαφώνησε.

Σύμφωνα με την Associated Press, ο Δικαστής Michael Gableman είπε πως και οι δύο τρόποι διατύπωσης του ερωτήματος "εκτελούν το ίδιο γενικό σκοπό της διατήρησης του νομικού καθεστώτος του γάμου στο Wisconsin μεταξύ μόνο μιάς γυναίκας και ένος άνδρα".

Το Wisconsin επιτρέπει στα ΛεΠΑΤ ζευγάρια να Κατοχυρώνουν σε Ληξιαρχείο-μητρώο τις σχέσεις τους, που η κατοχύρωση παρέχει μόνο μερικά από τα δικαιώματα που παρέχονται στα ετερό έγγαμα ζευγάρια.

Οι παροχές που δικαιούνται περιλαμβάνουν επίσκεψη νοσοκομείο, κληρονομιά και ιατρική άδεια.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 30.6.10 και το μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/06/30/wisconsin-supreme-court-rejects-challenge-to-gay-marriage-and-civil-union-ban/