1 Αυγ 2010

Η Angela Eagle υπερασπίστηκε την κα Wong

Η Angela Eagle υπερασπίστηκε την αντιπολιτευόμενη Αυστραλή λεσβία υπουργίνα που αντιτίθεται στο queer γάμο

Η βουλευτίνα του Εργατικού κόμματος Angela Eagle υπερασπίστηκε την Αυστραλή λεσβία πολιτικίνα για τη δημόσια αντίταξη της στην ισότητα του γάμου.

Η κα Eagle, η οποία ήταν η μόνη λεσβία στο κοινοβούλιο μέχρι φέτος, είπε πως η Αυστραλή πολιτικίνα του Εργατικού κόμμματος Penny Wong θα πρέπει να επαινεθεί για τις προηγούμενες επιτυχίες-ρεκόρ της σχετικά με τα queer δικαιώματα.

Η κ. Wong προκάλεσε οργή και κατηγορίες για «ξεπούλημα» των queer όταν είπε ότι οι θρησκευτικές και ιστορικές απόψεις του γάμου πρέπει να γίνονται σεβαστές.

Η κα Eagle είπε στο περιοδικό DIVA: "Ο κόσμος πρέπει να δώσει πιστωτική στο έργο που του έχει κάνει ήδη. Χρειάζεται να της δοθεί πίστωση για το τι κάνει στον τομέα της πολιτικής των συμφώνων συμβίωσης".

Συνέχισε: «Φαινόταν ως αφιερωμένη στα queer νομικά δικαιώματα, όπως ήταν όταν γνώρισα μερικά χρόνια πριν, και η καταγραφή-έργο της το αποδεικνύει".

Το 2008, η κ. Wong εργάστηκε μέσω της νομοθεσίας να εγγυάται στα queer ζευγάρια ίσα δικαιώματα σε ό, τι αφορά τη φορολογία, την υγειονομική περίθαλψη και τις συνταξιοδοτικές παροχές.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 29.7.10 και το μεταφράσαμε, από την Pink News στην
http://www.pinknews.co.uk/2010/07/29/mp-angela-eagle-defends-australian-lesbian-ministers-opposition-to-gay-marriage/

Στην αριστερή πλευρά της φωτογραφίας είναι η κα Angela Eagle και δεξιά η σύζυγός της, κατά την ημέρα του γάμου τις.