15 Αυγ 2010

Κλείνει ένα κέντρο για λεσβίες στη Γλασκώβη

Ένα κέντρο λεσβιών στη Γλασκώβη που λειτουργεί με δημόσιο χρήμα εκδιώχθηκε από τις εγκαταστάσεις του μετά από μια σειρά οικονομικών παρατυπιών που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Όπως αναφέρεται σε αποκλειστικό άρθρο της Herald της Σκωτίας, το Κέντρο Castro, το οποίο λειτουργεί υπό τη συμβούλο Ruth Black, μπορεί να παραμείνει ανοικτό για μια εβδομάδα ακόμη, στην καλύτερη περίπτωση, πριν τελικά κλείσει οριστικά.

Μετά από έλεγχο του Δημοτικού Συμβουλίου της Γλασκώβης, η αναφορά πέρασε στην αστυνομία της Strathclyde όπου ερευνούν τώρα τα θέματα που αφορούν τα οικονομικά του κέντρου Castro.

Το κέντρο είχε λάβει επιχορήγηση ως βασική χρηματοδότηση το ποσό των £ 50.000, το οποίο πλέον έχει αποσυρθεί, και η κ. Black έχασε τη θέση της στο Εργατικό Κόμμα.

Ωστόσο, πιστεύεται ότι η υπόθεση δεν θα κλείσει με την αποπομπή της κ. Black και της μακροχρόνιας συντρόφισσάς της Jeannie McDougall. Η κ. Black έχει συνδεθεί με κατηγορίες για ναρκωτικά και υπερβολική εύνοια προς τον γκέι, υπό δυσμένεια πρώην επικεφαλής του συμβουλίου, Steven Purcell.

Το δημοτικό συμβούλιο είπε πως μια σειρά ερωτήσεων που υπέβαλε στην κα. Black παρέμειναν αναπάντητες και έχουν αποσταλεί στην αστυνομία.
Οι ερωτήσεις αφορούν την οικονομική διαχείριση του κέντρου Castro, τη μη καταβολή φόρων και ασφαλιστικών εισφορών για το προσωπικό, παρά τις κρατήσεις που γίνονται στους μισθούς, την απασχόληση του γιου της κα. Black (παρά το γεγονός ότι η απασχόληση συγγενών αντιτίθεται στους κανόνες του συμβουλίου) και τη λειτουργία χωρίς τις απαραίτητες άδειες.

Υπάρχουν επίσης ερωτήσεις σχετικά με υπέρογκους λογαριασμούς τηλεφώνου, παρατυπίες στις πληρωμές προς μηχανήματα τυχερών παιχνιδιών, καθώς και την κατάχρηση της επιδότησης αυτοκινήτου.

Η κα. Black δήλωσε πως το κέντρο Castro θα συνεχίσει τις δραστηριότητές του χωρίς επίσημο χώρο. Ωστόσο, με τα χρέη του να ανέρχονται σε £ 44, 000 και την απόσυρση της κρατικής επιχορήγησης, αυτό θα ήταν αδύνατο.
Ένας εκπρόσωπος του συμβουλίου είπε στην Herald της Σκωτίας: “Η διαδικασία της έξωσης έχει ξεκινήσει”


Το άρθρο το βρήκαμε στις 13.8.10 και το μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/08/13/glasgow-gay-and-lesbian-centre-eviction-begins/