24 Αυγ 2010

Δήλωση της κα. Μαρίας Δαμανάκη για την κα. Ασιανί

Προσωπική δήλωση της Μαρίας Δαμανάκη για την επαπειλούμενη εκτέλεση δια λιθοβολισμού της Σακινέχ Μοχαμαντί - Ασιανί

Η Μαρία Δαμανάκη, Επίτροπος Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έκανε την παρακάτω προσωπική δήλωση για την επαπειλούμενη εκτέλεση δια λιθοβολισμού της Σακινέχ Μοχαμαντί-Ασιανί:

«Στο Ιράν μια γυναίκα, η Σακινέχ Μοχαμαντί-Ασιανί, κινδυνεύει άμεσα να θανατωθεί με τη μέθοδο του λιθοβολισμού σε εκτέλεση ποινής που της έχει επιβληθεί από το αρμόδιο Ιρανικό Δικαστήριο. Η απονομή της δικαιοσύνης είναι βεβαίως εθνική υπόθεση κάθε χώρας και δεν επιδέχεται σχολιασμούς ή παρεμβάσεις τρίτων. Ο λιθοβολισμός όμως δεν είναι εθνική κρατική υπόθεση. Είναι ευθεία προσβολή του ανθρώπινου πολιτισμού και μας αφορά όλες-ους. Ως γυναίκα πολιτικίνα αισθάνομαι ότι έχω ηθικό χρέος να ενώσω τη φωνή μου με τις εκατοντάδες χιλιάδες πολίτισσες-ες του κόσμου επώνυμες και ανώνυμες απ΄ όλες τις γωνιές του πλανήτη και να ζητήσω μαζί τις από την Ιρανική Κυβέρνηση να μην εκτελεστεί η ποινή δια λιθοβολισμού της Σακινέχ Ασιανί . Να μην επιτρέψουμε στη βαρβαρότητα άλλων εποχών να σκιάσει την ιστορία και τον πολιτισμό του 21ου αιώνα».


Την είδηση την βρήκαμε στις 24.8.10 στην http://www.damanaki.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1267:2010-08-24-10-10-45&catid=48:2010-02-17-17-50-07&Itemid=57