5 Αυγ 2010

Οι celesbian newlyles


Καθώς όλο και περισσότερες διάσημες γυναίκες αποκαλύπτουν πως η σεξουαλικότητά τις έχει μεταβληθεί από ετερό σε λεσβία, τι σημαίνει αυτό για την υπόλοιπη κοινωνία και γιατί οι εφημερίδες μόλις το πρόσεξαν;

Η μεταβολή της σεξουαλικότητας είναι η πιο καινούργια εμμονή των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Ειδικά, όταν στη σεξουαλικότητα συμβαίνει να εμπλέκεται μια ελκυστική, ώριμη, διάσημη γυναίκα ή «celesbian», όπως αυτές είναι γνωστές σε ορισμένους κύκλους. Καμιά δεν ταράζεται για τα κορίτσια των οποίων η σεξουαλικότητα έχει καθοριστεί από καιρό (Ellen) ή τα γούστα φαίνεται να αλλάζουν από λεπτό σε λεπτό (Lady Gaga). Αλλά αυτές που ήταν παντρεμένες για πολλά χρόνια, έχουν παιδιά, και οι οποίες ξαφνικά έχουν «γίνει» λεσβίες, είναι μαγευτικές για τον τύπο.

Είναι λογικό να αναρωτιόμαστε γιατί τα ΜΜΕ έχουν γοητευτεί τώρα. Τις τελευταίες χρονιές η πρώην-ετερό Cynthia Nixon και η Portia De Rossi έκαναν γνωστό ότι η τελευταία συντρόφισσά τις δεν ήταν άνδρας, αλλά γυναίκα. Γιατί λοιπόν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης κάνουν τόση φασαρία γι 'αυτό το θέμα σήμερα; Είναι καλό ότι γυναίκες σε ισχυρές, σταθερές λεσβιακές σχέσεις έχουν τόσο θετική δημοσιότητα, αλλά είναι περίεργο γιατί τα ΜΜΕ εστιάζουν σε αυτές τόσο πολύ, τώρα.

Η απάντηση είναι μάλλον αρκετά απλή. Αυτές που μεταβάλλουν τη σεξουαλικότητα τις έχουν γίνει πολλές. Αυτό που ήταν κάποτε η περιστασιακή μυστηριώδης μεταβολή από ετερό σε λεσβία, η οποία συνέβαινε τόσο σπάνια ώστε θα μπορούσε να απορριφθεί ως μια ενδιαφέρουσα ανωμαλία από τις σελίδες των κουτσομπολίστικων περιοδικών, είναι πλέον ολοένα και πιο συχνή. Τόσο ώστε να μην μπορεί να αγνοηθεί. Και το πιο σημαντικό είναι ότι αν αυτές οι πολλές επιφανείς γυναίκες αλλάζουν τους συζύγους τις για τις συζύγους τις, τότε πόσο συχνά συμβαίνει αυτό στην υπόλοιπη κοινωνία;

Μέχρι τώρα, παράλληλα με την Portia και την Cynthia υπάρχει μια συγκέντρωση της ομάδας των πρώην ετερό, οι προσφάτως ευρεθήσες λεσβίες κρέμονται στις κεντρικές σελίδες-πρωτοσέλιδα. Υπάρχει η Mary Portas και η συντρόφισσά της, λαμπερή συντάκτρια μόδας, η μουσικός Alison Goldfrapp, και η σταρ Kelly McGillis από την ταινία Top Gun για να αναφέρουμε μερικές.

Αλλά σίγουρα οι δημοσιογράφισες-οι που γράφουν αυτά συγκλονιστικά-σοκαριστικά άρθρα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό έχει εξέλιξη στην ευρύτερη κοινωνία, όχι μόνο στο φιλελεύθερο κόσμο της ψυχαγωγίας, εδώ και χρόνια. Έχετε παρατηρήσει-προσέξει; θείες, μητέρες, καθηγήτριες, ακόμη και γιαγιάδες έχουν κάνει την αλλαγή. Είναι πολύ πιθανόν να γνωρίζετε κάποια σε αυτήν την ακριβώς την κατάσταση.

Και δεν είναι μόνο οι γυναίκες της ηλικιακής κατηγορίας των 40 και κάτι που κάνουν την αλλαγή. Οι νεότερες, οι οποίες έχουν επανειλημμένα αναγνωριστεί ως ετερό όλη τις τη ζωή “γυρίζουν” τώρα το διακόπτη. Θα μπορούσε να ισχύει η περίπτωση η καινούργια εράστριά σας να μην είναι τόσο ετερό; Γίνεται όλο και λιγότερο ριζοσπαστική κατάσταση. Αυτές οι «newlyles» εμφανίζονται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς πολλά παραδείγματα διασήμων έχουν δημοσιευθεί στα μέσα ενημέρωσης ως οριστική δήλωση-ανακοίνωση.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 4.8.10 και το μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/08/04/comment-%E2%80%98newlygays%E2%80%99-the-ex-straight-lesbians/