1 Αυγ 2010

Ο λεσβοφοβικός Karl-Otto Hultström

Σε ένα Σουηδό πολιτικό, πρέπει να του αφαιρεθεί ο ρόλος του ως δικαστής μετά τα λεσβοφοβικά σχόλια που φέρεται να έγιναν από αυτόν στο blog ενός πολιτικού αντιπάλου του για την queer παιδοθεσία.

Ο Karl-Otto Hultström από το μετριοπαθές κόμμμα θα χάσει τον ρόλο του στις επόμενες τοπικές εκλογές, εξ' αιτίας των σχολίων που διατύπωσε στο blog του πολιτικού του Αριστερού κόμματος, Jöran Fagerlund του.

Έκανε τις αναρτήσεις με ψευδώνυμα που συνδέονται με τον κ. Hultström, τα σχόλια ήταν 300 μεταξύ των οποίων: «Οι [queer] μπορούν να κάνουν αυτό που θέλουν με την καθεμία, αλλά αυτό είναι υπερβολικό όταν οι ίδιες πιέζουν τα μικρά παιδιά! Και οι queer δεν πρέπει να επιτραπεί να παιδοθετούν!".


Η The Local, μια σουηδική ηλεκτρονική εφημερίδα στην αγγλική γλώσσα ανέφερε ότι ο Jimmy Baker, πρόεδρος του Μετριοπαθούς κόμματος της περιφέρειας Botyrka, είπε στο Σουηδικό Ραδιόφωνο: "Έχει παραδεχθεί πως έγραψε ορισμένες από αυτές τις παρατηρήσεις-σχόλια και είναι απίστευτα απογοητευμένος, κυρίως με τον εαυτό του, και εξέφρασε τη λύπη του".

«Δεν είναι αποδεκτό γι 'αυτόν να εκφράζεται με τον τρόπο αυτό," ο κ. Baker πρόσθεσε.



Το άρθρο το άρθρο το βρήκαμε στις 31.7.10 και το μεταφράσαμε από την Pink News στην
http://www.pinknews.co.uk/2010/07/31/swedish-politician-stripped-of-duties-over-alleged-homophobic-comments/