6 Αυγ 2010

Πρόταση νόμου για τον queer γάμο στη Χιλή

Δύο γερουσιαστές αυτή την εβδομάδα πρότειναν μια νομοθεσία για να επιτραπεί ο queer γάμος, αλλά σχολιάζεται ότι η νομοθεσία είναι απίθανο να πετύχει.

Ο Fulvio Rossi, ο επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος της χώρας, δήλωσε η νομοθεσία που το σοσιαλιστικό κόμμα κατέθεσε «ενισχύει τη δημοκρατία".

Δεν θα δώσει στα λεσβιακά ζευγάρια το δικαίωμα να παιδοθετούν, αλλά είπε πως ελπίζει ότι αυτό το ζήτημα μπορεί να συζητηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο. Αντ 'αυτού, θα αποσυρθεί το φύλο από τη νομοθεσία του γάμου.

Αυτή την εβδομάδα, ο Καρδινάλιος Francisco Javier Errazuriz, αρχιεπίσκοπος του Σαντιάγο, είπε πως το να επιτραπεί στα λεσβιακά ζευγάρια να νυμφευθούν θα είναι μια «παρεκτροπή-παρέκκλιση».

Ο πρόεδρος, της Χιλής, Sebastian Pinera, που προέρχεται από το συντηριτικό κόμμα υποστηρίζει το σύμφωνο συμβίωσης, αλλά πιστεύει πως ο γάμος πρέπει να περιορίζεται σε ετερό.

Ο Fabian Pressacco, καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Alberto Hurtado του Santiago University, δήλωσε στο Reuters ότι οι queer υποστηρίκτριες του γάμου θα μπορούσαν να έχουν μεγαλύτερη τύχη προσπαθώντας την εφαρμογή του συμφώνου συμβίωσης.

Πρόσθεσε ότι θέματα όπως ένα διαιρεμένο Κογκρέσο και οι εσωτερικές διαφωνίες στο κόμμα της αντιπολίτευσης θα μπορούσαν να παρεμποδίσουν επίσης το νομοσχέδιο.

Η Χιλή νομιμοποίησε το διαζύγιο μόλις τη χρονιά 2004.

Την περασμένη εβδομάδα, η νέος νομοθεσία της Αργεντινής που επιτρέπει σε λεσβιακά ζευγάρια να νυμφευθούν τέθηκε σε ισχύ.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 5.8.10 και το μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/08/05/chiles-gay-marriage-bill-unlikely-to-succeed/