1 Σεπ 2010

Νέα Apple τηλεόραση

Οι ανακοινώσεις της Apple για iPod, iPad, iPhone και Apple TV

H Apple ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης παρουσίασής της νέα μοντέλα για όλη τη σειρά των iPod multimedia players της, καθώς και νέα στοιχεία για το λειτουργικό iOS, το iPad και το iPhone.

[...]

Αμέσως μετά ήρθε η ώρα για την ανακοίνωση των βελτιώσεων που θα φέρει η νέα έκδοση του λειτουργικού, η 4.1. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Jobs, οι κάτοχοι των συσκευών που θα το υποδεχτούν θα δουν πολλά bugs να διορθώνονται, θα μπορούν να κάνουν upload video υψηλής ευκρίνειας μέσω WiFi, θα μπορούν να απολαύσουν τη δυνατότητα ενοικίασης επεισοδίων τηλεοπτικών σειρών, καθώς και την προσθήκη του Game Center.

Το τελευταίο είναι η νέα υπηρεσία που αναμένεται να προσεγγίσει την multiplayer πλευρά των videogames. Οι κάτοχοι Apple συσκευών θα μπορούν να ανταγωνιστούν σε διάφορα παιχνίδια φίλες τις, να συγκρίνουν τα σκορ τις και να απολαμβάνουν δράση μέσω διαδικτυακών συνδέσεων.

[...]

To σημαντικό αυτό update θα φέρει στο tablet PC της Apple όλες τις λειτουργίες που απολαμβάνουν με το 4.1 οι υπόλοιπες συσκευές της εταιρίας, καθώς και δυνατότητα εκτυπώσεων μέσω του δικτύου της χρήστριας. Ακόμη, η Apple ανακοίνωσε πως μετονομάζει το AirTunes σε AirPlay, δίνοντας έτσι στις καταναλώτριες την δυνατότητα να κάνουν stream μέσω WiFi όλο το multimedia περιεχόμενό τις σε όλες τις συσκευές της εταιρίας του Κουπερτίνο. Το update για το iPad θα κυκλοφορήσει μέσα στο Νοέμβριο και θα διατεθεί δωρεάν.

[...]



Η επόμενη έκδοση του iTunes (η δέκατη) είναι ήδη διαθέσιμη μέσω της ιστοσελίδας της Apple (http://www.apple.com/itunes/), φέρει νέο λογότυπο και μία νέα λειτουργία με την ονομασία Ping. Το Ping θα είναι -ουσιαστικά- μία υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης και μπορεί να χαρακτηριστεί ως το αποτέλεσμα της μείξης των χαρακτηριστικών του Facebook και του Twitter με το iTunes.
Κάθε χρήστρια θα έχει ένα ιστορικό με τα κομμάτια που έχει ακούσει ή αγοράσει και θα μπορεί ακόμη και αν βρίσκει άλλες χρήστριες με τα ίδια ακούσματα ή ακόμη και να παρακολουθεί τη δραστηριότητα καλλιτέχνιδων που θα επιτρέπουν αυτή τη δυνατότητα με το κλασικό πάτημα στο πλήκτρο "Follow". Το Ping θα είναι διαθέσιμο τόσο μέσω του iTunes σε υπολογιστές με Windows και Mac λειτουργικό, όσο και σε κατόχους iPhone και iPod Touch.

Η απόλυτα φυσιολογική ανακοίνωση μιας νέας Apple TV έκλεισε την ομιλία του Jobs. Η νέα συσκευή φτάνει σε μέγεθος το ένα τέταρτο της τωρινής έκδοσης και στο πίσω μέρος φέρει υποδοχές για το καλώδιο του ρεύματος, έξοδο HDMI, USB, οπτική ίνα και υποδοχή για καλώδιο Ethernet. Υποστηρίζει ασύρματη δικτύωση μέσω 802.11n και θα συνοδεύεται από ένα ειδικό χειριστήριο, ενώ η βασική διαφορά της είναι πως πλέον έχει απόλυτο σκοπό να βοηθάει την χρήστρια να νοικιάζει και όχι να αγοράζει και να αποθηκεύει το υλικό που επιθυμεί.

Η δυνατότητα streaming από προσωπικό υπολογιστή συνεχίζει να υφίσταται χωρίς την παραμικρή ανάγκη της (ιδιαίτερα επίπονης πολλές φορές) διαδικασίας συγχρονισμού και είναι σημαντικό πως η Apple αποφάσισε να προχωρήσει σε μειώσεις τιμών για το παρεχόμενο υλικό. Έτσι, οι νέες ταινίες θα μπορούν να ενοικιάζονται σε υψηλή ευκρίνεια προς 4.99 δολάρια στην αρχική περίοδο κυκλοφορίας τις, με την τιμή αυτή να πέφτει όσο παλαιώνουν. Τα επεισόδια των τηλεοπτικών σειρών θα είναι πλέον διαθέσιμα στην τιμή των 99 σεντς (αντί για τα 2.99 δολάρια), θα προσφέρονται χωρίς τα διαφημιστικά διαλείμματα και τα πρώτα δίκτυα που δήλωσαν συμμετοχή στη... νέα εποχή του Apple TV είναι τα ABC και Fox. Οι χρήστριες θα μπορούν ακόμη να κάνουν streaming περιεχόμενο από το λογαριασμό τις στην υπηρεσία Netflix, καθώς και υλικό από τα Flickr και MobileMe.

[...]

Η πιο σημαντική ανακοίνωση ήταν αυτή που έκλεισε την ομιλία, αφού η νέα έκδοση του Apple TV θα κοστίζει πλέον 99 δολάρια (έναντι των 299) και θα ξεκινήσει να διατίθεται σε τέσσερις εβδομάδες από σήμερα.

[...]

Την είδηση την βρήκαμε την 1.8.10 στην http://www.nooz.gr/world/oi-anakoinoseis-tis-apple-gia-ipod-ipad-iphone-kai-apple-tv