21 Σεπ 2010

Ο Πάπας πρέπει να ερωτηθεί για την εχθρική διδασκαλία του

Οι ηγέτιδές μας πρέπει να ρωτήσουν για τις διδασκαλίες του τον Πάπα

Ενώ πολλές στην Αγγλία είναι οργισμένες με τις χαμηλές επιδόσεις του Πάπα σχετικά με τα δικαιώματα των queer και τις εξοργιστικές δηλώσεις για την πρόληψη των ΣΜΝ και του Hiv, οι πολιτικές ηγέτιδες μας φαίνεται να δείχνουν αδικαιολόγητη ευλάβεια.

Η παρούσα δημοσίευση πιστεύει ότι έχουν μια χρυσή ευκαιρία για να υποστηρίξουν ότι το Βατικανό πρέπει να προσαρμόζεται και να ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες πεποιθήσεις και τις κοινωνικές ταυτότητες των 1,1 δισεκατομμυρίων πιστών.

Οργή κατά τη διάρκεια της επίσκεψης έχει έρθει από πολλές πλευρές - queer ομάδες, ΜΚΟ, ιδρύματα υγείας, επιζώντα σεξουαλικά κακοποιημένα παιδιά και γυναίκες που αγωνίζονται για την ισότητα - ενώ η μέση Αγγλίδα φορολογούμενη φαίνεται να ανησυχεί σχετικά με το γιατί η επίσκεψη θα πρέπει να χρηματοδοτείται εν μέρει από τη πολιτεία.

Διασημότητες υπογράφουν οργισμένα γράμματα και χιλιάδες άνθρωποι θα διαδηλώσουν στο Λονδίνο αύριο.

Παρά το γεγονός ότι πολλές καθολικές-οι δεν συμφωνούν με την επίσκεψη του Πάπα, παραμένει πνευματικός ηγέτης τις και ένας βαθμός σεβασμού, είναι ευγενικό να υπάρχει. Η Pink News πιστεύει στην θρησκευτική ελευθερία, εφόσον δεν παρουσιάζει εμπόδιο για τα δικαιώματα των άλλων. Ωστόσο οι φωνές εκείνων που επιτίθενται διδασκαλίες του Πάπα είναι πάρα πολλές για να τις αγνοούμε.

Αυτή την εβδομάδα, οργανώσεις όπως η National AIDS Trust και ο Σύνδεσμος Οικογενειακού Προγραμματισμού εξέφρασαν ανησυχίες πως οι διδασκαλίες του Πάπα θέτουν τη ζωή των ευάλωτων σε κίνδυνο και οι διδασκαλίες του θα πρέπει να επικριθούν σθεναρά.


Αυτός ο πνευματικός ηγέτης του ενός δισεκατομμυρίου ενεργών και ανενεργών Καθολικών λέει στις-στους οπαδούς του ότι τα προφυλακτικά “επιδεινώνουν" τα ποσοστά του ιού HIV στην υποσαχάρια Αφρική και ότι οι τρανς και η ισότητα γάμου είναι τόσο μεγάλη απειλή για το μέλλον της ανθρωπότητας, όπως η αλλαγή του κλίματος και την καταστροφή του το τροπικού δάσους του Αμαζονίου.

Την Κυριακή, ο Πάπας θα οσιοποιήσει τον καρδινάλιο John Henry Newman, ο οποίος πιστεύεται από πολλές ότι είχε μια πλατωνική γκέι σχέση. Η ουσιοποίηση θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία ενός πλήθους που μπορεί να επιτεθεί σε μη «παραδοσιακές» μορφές της σεξουαλικότητας.

Μια πρόσφατη έρευνα δείχνει πως η πλειοψηφία των Βρετανίδων-ων καθολικών δεν τηρεί αυστηρά την παπική διδασκαλία σχετικά με τη σεξουαλικότητα, αλλά υποθέτουμε πως η εκκλησία απλώς θα χρειαστεί "καιρό". Δεν λειτουργεί έτσι. Αρχαίες, αργοκίνιτες οργανώσεις, όπως η ίδια χρειάζονται πάντοτε πολύ περισσότερο χρόνο για να προσαρμοστούν στις νέες προοπτικές-απόψεις από όσο χρειάζονται οι πιστές-οι της.

Αυτό δεν σημαίνει πως η κριτική είναι μάταιη. Ο Πάπας συναντήθηκε με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Nick Clegg χθες και αναμένεται να συνεδριάσει με τον πρωθυπουργό David Cameron αύριο. Θα πρέπει να θέσουν τις ανησυχίες τις σχετικά με τις διδασκαλίες του οι οποίες προκάλεσαν πόνο σε τόσες πολλές. Αυτή είναι μια χρυσή ευκαιρία για να προκληθεί σθεναρά ο άνθρωπος που θεωρείται αλάθητος από ορισμένες, αλλά και ως η ενσάρκωση του κακού από άλλες.

(Οι ηγέτιδες) δεν πρέπει να φοβούνται την απώλεια του θρησκευτικού εκλέγειν και εκλέγεσθαι και πραγματικά να υπερασπίζονται ό,τι πιστεύουν, για τα δικαιώματα των γυναικών, το δικαίωμα τις να χρησιμοποιούν αντισύλληψη, την ενεργή καταπολέμηση και την εξάπλωση του ιού Hiv και του Aids, για τον λεσβιασμό πως δεν είναι αμαρτία και ότι τα λεσβιακά ζευγάρια αξίζουν να έχουν σχέσεις που να αναγνωρίζονται από το κράτος.

Εάν δεν γίνει αυτό, τότε προσφέρουν κακή υπηρεσία στην κοινότητά μας, με το να μην προσβάλλουν τη μειονότητα των Καθολικών που εξακολουθούν να πιστεύουν την με διακρίσεις διδασκαλία του Πάπα.


Την είδηση την βρήκαμε στις 17.9.10 και την μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/09/17/comment-our-leaders-must-question-the-popes-teachings-in-person/