5 Σεπ 2010

Παιδοθεσία στην Αυστραλία

Ένα νομοσχέδιο που θα επιτρέψει στα λεσβιακά ζευγάρια την παιδοθεσία εγκρίθηκε από τη Κάτω Βουλή της Νέας Νότιας Ουαλίας, της Αυστραλίας.
Αρχικά με 46 προς 44 και μετά από τροποποιήσεις που έγιναν, πέρασε σήμερα με 45-43 σήμερα.

Το νομοσχέδιο είχε εισαχθεί από την ανεξάρτητη βουλευτίνα Clover Moore, η οποία συμφώνησε χθες να εισαχθεί μια ρήτρα που θα βασίζεται στη πίστη των οργανισμών παιδοθεσίας πως δεν θα κάνουν διακρίσεις κατά των λεσβιακών ζευγαριών.

Μια άλλη τροπολογία που προστέθηκε σήμερα δίνει στις βιολογικές γονείς το δικαίωμα να δηλώσουν την προτίμησή τις ότι τα παιδιά τις δεν θέλουν να παιδοθετηθούν από λεσβιακά ζευγάρια χωρίς αυτό να παραβιάζει τη νομοθεσία κατά των διακρίσεων.
Ομάδες της εκκλησίας δέχθηκαν ευνοϊκά τις τροπολογίες, λέγοντας ότι ήταν αναγκαίες για να προστατέψει ανθρώπους και οργανώσεις που μηνύονται για την έκφραση πεποιθήσεων.

Ωστόσο, οι queer ομάδες της χώρας έχουν πει ότι ανησυχούν για το ότι η queer κοινότητα δεν διαμαρτυρήθηκε αρκετά για την υποστήριξη των νόμων και παρότρυνε την κοινότητα να στείλει επιστολές στις βουλευτίνες.

Το νομοσχέδιο θα πάει στο Νομοθετικό Συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα.

Την περασμένη χρονιά, το κοινοβούλιο της Αυστραλίας διεξήγαγε μια εξάμηνη έρευνα για την λεσβιακή παιδοθεσία και διαπίστωσε ότι η αλλαγή της νομοθεσίας θα ήταν προς το συμφέρον των παιδιών.

Τα λεσβιακά ζευγάρια στην Αυστραλία, έχουν την δυνατότητα να παιδοθετούν, αλλά τα πλήρη δικαιώματα παιδοθεσίας είναι διαθέσιμα για τα λεσβιακά ζευγάρια προς το παρόν μόνο στην Australian Capital Territory, τη Τασμανία και τη Δυτική Αυστραλία.


Την είδηση στις 2.9.10 και την μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/09/02/new-south-wales-adoption-bill-passes-lower-house/